Varaždinska županijaVijesti

Regionalni tim varaždinskih kuhara osvojio vrijedne medalje u Stuttgartu

Na osvojenim medaljama i nastupu čestitke kuharima uputila je predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak

Kulinarska olimpijada koja okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti održala se prije desetak dana u Stuttgartu, a na ovome vrijednome natjecanju sudjelovala je i Udruga kuhara Varaždinske županije i to po četvrti puta. Predstavio se Regionalni tim Varaždinske županije, kao i troje članova Nacionalnog seniorskog tima.

Kulinarska olimpijada je inače najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu, a održava se već više od sto godina. Na osvojenim medaljama i nastupu čestitke kuharima uputila je predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak. Natalija Martinčević je naglasila kako se Varaždinska županija ponosi Regionalnim timom te je naznačila dobru suradnju s Udrugom kuhara Varaždinske županije.

– Ovim putem još jednom upućujem iskrene čestitke svim sudionicima ovog velikog i prestižnog natjecanja. Upravo smo ih iz ove dvorane otpratili na put koji smo kao Županija financijski pomogli i zato nas posebno veseli da ih danas ovdje možemo dočekati i čestitati im na njihovom uspjehu. Naši kuhari prometnuli su se u jedne od najboljih ambasadora i promotora svega onog najboljeg što Varaždinska županija ima, a na tome aktivno radimo u posljednje dvije i pol godine. Isto tako, svjesni smo činjenice da nema dobre turističke ponude bez vrhunske gastronomije, koja zaista postaje jedan od ključnih brandova naše Županije – rekla je Martinčević te istaknula kvalitetnu suradnju sa Udrugom kuhara i da će Varaždinska županija nastaviti pomaganje mladih kulinarskih talenata.

O samom natjecanju i iskustvima mladih kuhara rekao je Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kulinarskog saveza.

Važno nam je prije svega bilo da naši kuhari, posebice mladi kojima je ovo prvo veliko natjecanje razmjene iskustva, dožive promociju kulinarstva i prezentaciju naše Županije i Republike Hrvatske. Prilikom osnivanja Udruge kuhara Varaždinske županije, koja je bila temelj za osnivanje Hrvatskog kulinarskog saveza, moj cilj bio je upravo ono što danas imamo, a to je promocija naših kuhara koji kroz ovakva natjecanja stječu nova znanja i iskustva. Na samom natjecanju koristili smo brojne domaće namirnice koje smo pripremali na moderan način i zaista sam ponosan na sve članice i članove Regionalnog i Nacionalnog tima – rekao je Crleni koji je posebnu zahvalu uputio Varaždinskoj županiji, županu Radimiru Čačiću i predsjedavajućoj Turističke zajednice Nataliji Martinčević na velikoj potpori i odličnoj suradnji.

Kuharima je na postignutim rezultatima čestitao i zamjenik župana Tomislav Paljak.

– Vjerovali smo u vaš rad i vašu kvalitetu. Posebno pozdravljam hrabrost izbornika da u tim stavi mlade kuhare i učenike. Naše strukovne škole mogu biti ponosne da se u njima školuju učenici koji donose medalje. Još jednom i skrene čestitke i puno uspjeha u daljnjem radu – istaknuo je za kraj zamjenik Paljak.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close