Varaždinska županijaVijesti

Restorani bernarda i Vila Toplissa iz Varaždinskih Toplica novi nositelji standarda Okusi Varaždinskog kraja

Odlična promocija!

Restorani Bernarda i Vila Toplissa iz Varaždinskih Toplica dva su nova ugostiteljska objekta –  nositelji standarda Okusi varaždinskoga kraja koji ih, između ostaloga, obvezuje da u jelovniku tijekom cijele godine moraju imati najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Varaždinske županije i najmanje četiri vina iz varaždinske regije.

Predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević čestitala je i uručila restoranima standard, te naglasila da je sa ova dva nova objekta u projekt trenutno uključeno 17 restorana. Kako je gastronomija jedan od najznačajnijih promotora, ali i razloga za dolazak u destinaciju, ovi restorani, sa ponudom jela varaždinskog kraja spravljenih od lokalnih namirnica, važan su i presudan čimbenik očuvanja gastronomske baštine i razvoja turizma u čitavoj županiji. Stoga će i ubuduće Varaždinska županija i Turistička zajednica podržavati projekt Okusi varaždinskog kraja i aktivno se uključivati u aktivnosti i promociju samog projekta i pojedinih nositelja standarda.

„Slatki okusi varaždinskoga kraja“ naziv je događanja koje će po prvi puta održati od  20. rujna do 1. listopada 2019. godine u 12 restorana diljem Varaždinske županije. Po promotivnoj cijeni od svega 25 kuna građani se u tom razdoblju mogu počastiti slasticom i sljubljenim vinom, odnosno, pjenušcem.

Najavili su to danas, 16. rujna, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i direktor TZ-a Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini na konferenciji za novinare u Restoranu Bernarda, u Varaždinskim Toplicama.

– Varaždinska županija puno svog truda ulaže u zaštitu i promociju naše tradicionalne gastronomije jer kao što znamo bez dobre gastronomije nema ni rezultata u turizmu. – istaknula je Natalija Martinčević i pozvala građane da u desetak dana događanja iskoriste priliku i zaslade se i uživaju u Slatkim okusima varaždinskog kraja.

Uz nove nositelje standarda, restorane Bernarda i Vila Toplissa iz Varaždinskih Toplica, u Slatkim okusima varaždinskoga kraja sudjeluju: Zlatne gorice iz Gornjeg Kneginca, Hotel Minerva iz Varaždinskih Toplica, Restoran Palatin, Restoran i zalogajnica Šanjek, Hotel Varaždin, Restoran Verglec, Restoran Garestin, Kavana Dora, Restoran August i Restoran Bedem iz Varaždina.

Rezervirajte što prije svoje mjesto i uživajte u Slatkim okusima varaždinskog kraja!

Tags

Povezani Članci

Close