Blog

VARAŽDINSKI RESTORANI Zar je toliko teško uložiti u izgled vaše web stranice? Ovo je sramotno i tužno!

Malo Painta, Google translate-a i imaš jelovnik!

Kako kaže vukajlija.com: BRATE MILI! To je poštapalica koja se najčešće koristi kada netko nešto valjano ZASERE.
Dok se izgovara “brate mili” obično se rašire ruke, pa se onako njima, tresne po bokovima.

Pa brate mili!!!!

Gdje da počnem? U 10. mjesecu dolazi mi prijateljica iz Malezije koja me zamolila da joj pošaljem linkove na web stranice varaždinskih restorana. Naravno, željela bi isprobati našu hranu, vidjeti što se nudi, po kojim cijenama itd. U nadi da ću joj pomoći i vrlo brzo poslati info, shvatim kako 70% restorana nema Internet stranicu dok uz ovih ostalih 30% ne znaš što je gore. To što uopće nemaju opciju na svojim stranicama da možeš odabrati više jezika ili pak činjenica da i ono što je napisano na hrvatskom (nam materinjom jeziku), krajnje je nepismeno!

Pa kaj je to BRATE MILI?

Dragi ugostitelji,  mislite da je svima van naše države materinji jezik hrvatski i da ga uče u osnovnim školama? Da će vas googlat samo susjedi u krugu 20 metara?

Na jelovnicima se nalazi popis jela na kojima je doslovce vidljiv copy/paste iz Google translate. Uz sve to, fotografije su još iz doba NDH, dizajn kojeg su Pavelićevi dizajneri radili onako usput… Primjer niže


Kada sam već kod dizajna, moram “pohvaliti” ovaj paint „jajodizajn“. BRATE MILI, moja nećakinja od 11 godina zna bolje jaje nacrtati!

Pa koga mislite tako privući? Ne mislim samo na goste, već i na buduće zaposlenike?

U nastavku želim ukazati na još jedan primjer “informatičke i dizajnerske mašte“.

Sve kaj trebaš, brate mili, je ubaciti lijepu fotografiju hrane i onda sve zasereš Picjointerovim logotipom. Zapravo, jelo je očito najmanje bitno u cijeloj ovoj priči.

Tužno za ovo informatičko doba

Sve u svemu, zaključak je ogromna katastrofa i sramota! Internet stranice su ili užasne ili ih uopće nema.  Dobro da ne nudite excel tablice isprintane onako na A4. Restorani bi trebali imati višejezične Internet stranice u 21st. no te opcije nemaju – ne postoje.

Odavno cijene webova nisu takve da si ih ne možete priuštiti ako se imalo smatrate ozbiljnim ugostiteljem.
Bez weba ne možete funkcionirati osim ako ste neka pečenjarnica na rubu galaksije i nije vas briga što je pola sela u salmoneli.

Ako mi ne vjerujete, slobodno mi se javite, pomoći ću vam kako znam i umijem. Ako treba, preporučit ću vam dizajnera i fotografa….

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

Tags

Povezani Članci

Close