IzdvojenoPolitika

REZULTATI ANKETE Evo koga biste željeli za novog Predsjednika RH

Rezultati su i više nego zanimljivi...

Ove godine, na izbore izlazimo dva puta. Prvo ćemo birati zastupnike u Europskom parlamentu, dok ćemo na drugim izborima birati novog predsjednica/predsjednicu Republike Hrvatske.

U ponedjeljak smo napravili anketu u kojoj smo vas pitali tko će po vama biti novi predsjednik RH. Glasanje je završeno danas u podne, a rezultati ankete itekako su zanimljivi. Naši su čitatelji glasati mogli samo jednom, a u anketi je sudjelovalo ukupno 5417 čitatelja.

>> ANKETA | PITAMO VAS: Tko će po Vama postati novi predsjednik 2019. godine?

Ivan Vilibor Sinčić nadmoćno ‘pobijedio‘ pred ostalim predloženim kandidatima

Kandidati za koje ste od ponedjeljka pa do danas mogli glasati bili su Anka Mrak Taritaš, Ivan Vrdoljak, Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović, Ivan Vilibor Sinčić, Božo Petrov te kao zadnja ponuđena opcija – ‘NITKO od navedenih’.

Nadmoćno, s čak 3580 glasova (odnosno 66%), kao novog predsjednika naši čitatelji vide čelnog čovjeka Živog zida, Ivana Vilibora Sinčića, koji je i na prošlim izborima sudjelovao u predsjedničkoj utrci.

Na drugom se mjestu našao bivši šef SDP-a, Zoran Milanović, oko čije se potencijalne kandidature sve više priča, a kojem su čitatelji dali 726 svojih glasova (odnosno 13%). Na trećem mjestu pozicionirala se aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s 598 glasova (11%), dok je ‘NITKO od navedenih’ na četvrtom mjestu s 327 glasova (6%).

Božo Petrov dobio je 106 glasova (2%), Anka Mrak Taritaš 58 glasova (1%), dok je Ivan Vrdoljak dobio 22 glasa (manje od 1%).

Pokazuje li anketa želju za promjenom?

Iako su rezultati ankete i više nego zanimljivi, valja imati na umu da su ankete jedno, a izbori sasvim druga stvar. No ipak, iz rezultata se može naslutiti da su građani željni promjene , novih političkih opcija i lica, što u konačnici potvrđuju i istraživanja na razini Hrvatske u kojima je Živi zid trenutno pozicioniran kao treća politička opcija, odmah iza HDZ-a i SDP-a.

Hoće li se obistiniti rezultati ankete ili će ipak sve ostati samo na željama i preferencijama jednog dijela našeg čitateljstva, vidjet ćemo kada dođe vrijeme za izbore…

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close