PolitikaVijesti

Riječka HDZ-ovka nakon osude stranke ispričala se za izjavu o Srbima i vrbama: Jeste li čuli što je izjavila?

"Šugava Rijeko puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba"

Ivona Milinović, HDZ-ova gradska vijećnica u Rijeci na Facebooku je komentirala svoje kontroverzno gostovanje u podcastu Projekt Velebit Marka Juriča.

Što reći, i koju poruku poslati? Svakako se duboko ispričavam hrvatskoj javnosti koja je čitala moje izjave koje su izrečene upravo u kontekstu osude šovinističkog ponašanja dijela Torcide. I ja sam samo čovjek, i ispričavam se zbog krivog izražavanja. Niti to mislim, niti mi je to bila namjera reći, ali to što sam izrekla je bila pogrešno. Htjela sam poručiti upravo suprotno – da je dosta brojanja krvnih zrnaca jer to šteti svim hrvatskim građanima.

Međutim, Torcidi se neću ispričati zato što uistinu jesam burno reagirala na šovinistički istup u Rijeci kada su na utakmici Rijeka-Hajduk, momci skandirali “Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko, ima još vrba”. I stojim iza toga da je to strasna politika Torcide i da su u mojoj Rijeci uznemiravali sve normalne navijače Rijeke, neovisno o nacionalnosti. Neću se ispričati Torcidi niti zato što sam osudila nošenje majica “Ubi Srbina” na Poljudu. Niti zbog toga što sam osudila incident u Uzdolju.

Za mene postoje ljudi, ili smeća. Prebrojavanje krvnih zrnaca u maniri Pupovca i pojedinaca iz Torcide ću uvijek osuditi. Nekad ću se i nespretno izrazit, kao što uistinu i jesam. I kajem se. Jedinu fobiju koju imam jest fobija od ekstremističke politike. Ako je to zločin, jesam, kriva sam.

Pojedinci iz Torcide mi šalju poruke “srpkinjo”, ekstremisti s druge strane, kažu da sam ustaša. I to ću izdržati ako će doprinjeti marginalizaciji svih ekstremnih dijelova hrvatskog društva, ma s koje strane spektra dolazili”, napisala je.

Naime, sinoć je riječki ogranak HDZ-a poslao priopćenje medijima u kojem su oštro osudili istup vijećnice Grada Rijeke Ivone Milinović u jednoj radijskoj emisiji koji se odvilo krajem rujna.

Predsjedništvo gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice grada Rijeke oštro osuđuje svaku izjavu netrpeljivosti i netolerancije Gradske vjećnice Grada Rijeke Ivone Milinović koje je iznijela u emisiji “Podcast Velebit”.
Navedeno medijsko gostovanje nije bilo koordinirano s HDZ-om te se ograđujemo od svake izjave vijećnice Milinović. Na stranačkim tijelima raspravit ćemo o navedenom te donijeti odluku o daljnjem tijeku pokretanja stegovne mjere,navodi se u priopćenju.
Kako su danas prenijeli hrvatski mediji, Ivona Milinović, HDZ-ova gradska vijećnica u Rijeci i nekadašnja asistentica Davora Ive Stiera u EP-u, gostovala je krajem rujna u Podcastu Velebit kod Marka Juriča.

Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini, Rijeko, ima još vrba”, citirala je vijećnica tada pjesmicu.

Potom je rekla sljedeće: “Ja nemam ništa protiv navijačkog folklora. Ali imam prema ovome što trenutno čini Torcida, Hrvatskoj radi štetu. Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutra plače da su Hrvati fašisti. Međutim, ako ćemo biti bezobrazni, ljudi trebaju znati da je u Rijeci 6,5 posto Srba, nama ne trebaju nikakve vrbe, možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40”.piše N1.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close