VijestiZabava

Riješite se napornih ljudi u svojoj blizini: Eto nekoliko koraka kako to učiniti na pristojan način!

Za sve postoji rješenje!

Zato je važno izboriti se za sebe i znati kako pobjeći od nekih ljudi, piše 24sata.

1. Uljudno slušajte
Prvi je korak slušanje sa strpljenjem. Važno je shvatiti što taj čovjek želi reći. Možda postoji važna misao koju žele izraziti ili osjećaj koji planiraju pokazati. Ili možda samo žele da im se divite. Ako je nešto zaista važno, razgovor ne bi smio dugo trajati pa ga pokušajte poslušati.

2. Pitajte ih više puta što vam žele reći
Može se dogoditi da onaj tko priča samo odstupi od teme i počne razgovarati o nebitnim stvarima i detaljima. U tom će ih slučaju biti dobro podsjetiti na temu razgovora i vratiti ih na važno. Možete im i postaviti pitanje pa će se na temu vratiti sami. Pokažite ljudima da trebaju poštovati vaše vrijeme.

3. Pitajte ih možete li ih prekinuti
Ako niti nakon prethodnih pokušaja razgovor nije završio, počnite biti uporniji. Pristojno ih pitajte, možete li ih prekinuti. Neki od njih će shvatiti da su pretjerali, a drugi će zamoliti da dovrše misao. Dopustite im, ali ako osjetite da će prijeći na drugu temu, ponovno ih prekinite.

4. Promijenite taktiku
Nakon što ih prekinete, promijenite taktiku. Umjesto da potpuno zaustavite razgovor, dodajte svoj komentar i počnite pričati sličnu, bezumnu priču o sebi, svom psu ili prijatelju. To može imati pozitivan učinak. Natjerat ćete ih da iskuse kako se osjećate.

5. Kažite im da nemate vremena
Ako kažete da ih više nemate vremena slušati, pokazat ćete da ste jako zauzeti i da vas ne mogu uznemiravati. Možete dodati da kad završite s poslom, možete nastaviti razgovor. Ako se vrate, a vi niste spremni, recite: ‘Ne sada, još uvijek sam zauzet’.

6. Dogovaranje određenog vremena za razgovor

U nekim se slučajevima možete žaliti na nedostatak vremena i količinu stvari koje trebate učiniti. Ako vidite da zaista žele završiti svoj razgovor, onda predložite određeno vrijeme kada možete pričati. Naglasite ponovo da imate posla.

7. Pokažite da nemate volje
Može se dogoditi da ih ne zanima ništa i da jednostavno ne mogu prestati pričati. Oni samo žele pričati, neovisno s kim. Ako niti jedan od ovih trikova nije uspio, samo pokažite da nemate volje. Govor tijela zajedno s vašim iznerviranim izrazom lica pokazat će im da nisu dobrodošli.

8. Samo otiđite
Nepristojno je, ali učinkovito. Ako dođete do točke da vas sprečavaju da obavljate svoje zadatke i zanemaruju vaše želje, vrijeme je da samo odete. Na kraju, vi imate svoj život i stvari na koje se morate koncentrirati.

Tags

Povezani Članci

Close