Hrvatska

ROCK&OFF Objavljene nominacije prve nezavisne glazbene nagrade, u žiriju i ivanečki novinar Cikač

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off ujedinila je hrvatsku glazbenu scenu okupivši na jednom mjestu sve njene dionike

Jonathan, indie rock bend iz Rijeke te splitski hip hop Bach Vojko V zvijezde su nominacija prvog izdanja nagrade Rock&Off s čak 4 nominacije, a slijedi ih reper Edo Maajka s tri nominacije u 9 kategorija za koje su glasali novinari.

Rockerske snage brane Goran Bare & Majke i The Strange s dvije nominacije koliko imaju i pop bend Mangroove, elektro pop bend NipplePeople te multižanrovski Chui, saznali smo u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje su predstavljeni nominirani izvođači u 9 kategorija prvog izdanja nezavisne glazbene nagrade Rock&Off!

Nedavno pokrenuta nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off ujedinila je hrvatsku glazbenu scenu okupivši na jednom mjestu sve njene dionike, od onih koji scenu stvaraju do onih koji je prate i podržavaju.

64 glazbena novinara i medijskih djelatnika iz 40 različitih vrsta medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu u dva kruga odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj ove godine u sljedećim kategorijama: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”, “Elektro&Off” te “Jazz&Off”.

Cikač jedini novinar iz Varaždinske županije

U žiriju je i Ljudevit Cikač Ciky iz Ivanca, jedini iz šire regije, dugogodišnji, poznati hrvatski rock / heavy metal kritičar, autor više tisuća recenzija, kolumni, koncertnih izvješća, neautoriziranih biografija glazbenika i bendova, te drugih tekstova o glazbi.

Pisao je i fotografirao za magazine United Forces i Koox, web portale Muzika.hr i Noise.eyes, a dugogodišnji je glazbeni suradnik Radio Ivanca, danas Radija SjeverniFM.

Cikač je na čitao nominirane u kategoriji „Rock off izvođač godine“, za što su nominirani Goran Bare & Majke, Jonathan i The Strange.

Iako su pobjednici u 9 kategorija, koje ćemo saznati 31. siječnja na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture odabrani, za kategoriju „Nagrada publike” se može glasati na Iskonovoj platformi od 15. do 30. siječnja 2019. godine na linku www.iskon.hr .

Tags

Povezani Članci

Close