IzdvojenoVijesti

Saborski zastupnik pozvao policiju da vozačima koji će popiti malo više vina ovih dana progledaju kroz prste

Podržao ga i ministar!

Otvorenje Obrtničkog i gospodarskog sajma u Križevcima u petak obilježila je i “neobična zamolba” HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Felaka tijekom pozdravnog govora, a zamolbu policiji podržao je i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Zamolio bih načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi i da progledaju kroz prste onima koji će malo više “potrošiti” mošta ili vina jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a.

Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše”, rekao je uz smiješak Felak, a njegove riječi prenosi epodravina.

Portal upozorava kako nije primjereno pozivati na gledanje kroz prste alkoholiziranim vozačima, pogotovo kada je prošle godine gotovo 25 posto svih nesreća izazvano vožnjom pod utjecajem alkohola.

Felaka podsjećaju i da što se punjenja proračuna tiče, kazne neodgovornim vozačima isto su tako dobar način da se to učini.

Nakon njegovog govora u zamolbi ga je podržao i ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat. “U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice”, rekao je ministar.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close