IzdvojenoPolitikaVijesti

Saborski zastupnik Stričak: Problem klizišta u Ježovcu, u Općini Bednja, treba što hitnije riješiti

Hoće li se o ovoj temi raspravljati i na sjednici Županijske skupštine?

Općina Bednja ima velikih problema s brojnim klizištima koja nanose materijalnu štetu gospodarstvu i privatnim objektima, a često predstavljaju i veliku opasnost posebice ona koja se nalaze uz samu prometnicu. Nekoliko takvih klizišta nalazi se u naselju Ježovec koja prijete da u potpunosti unište prometnicu koja je već sada u izrazito lošem stanju.

Apelira se na ŽUC za što hitnije rješenje

Kako bi aktualizirali problem i ubrzali sanaciju, klizišta su u ponedjeljak obišli HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije Anđelko Stričak te predsjednik Županijske skupštine Alen Runac u društvu načelnika Općine Bednja Damira Poljaka, njegovog zamjenika Ivice Hrenića, predsjednice Općinskog vijeća Marije Kolačko, predsjednika Mjesnog odbora Ježovec Branka Jurenca te članova Općinskog vijeća.

– Radi se o klizištima na prometnici u mjestu Ježovec zbog kojih je ugrožena sigurnost svih sudionika u prometu koji njome prometuju, a naročito školskog autobusa. Cesta je u vrlo lošem stanju, a bez sanacije klizišta nema ni njene sanacije. Apeliramo na Županijsku upravu za ceste da što hitnije iznađe optimalno rješenje, prije svega zbog sigurnost ljudi i djece, a koja je jedina njihova “veza sa svijetom” – izjavio je nakon obilaska Stričak.

Općina već poslala nekoliko požurnica 

Načelnik Općine Bednja Poljak podsjetio je kako se na ovakav razvoj situacije upozoravalo već ranije te se pridružio Stričakovom apelu kako bi se problem što brže riješio.

– Obišli smo klizište u zaseoku Ježovec, zbog kojeg je 305 stanovnika gotovo odsječeno od ostatka općine i županije. Nema alternativnog puta, a najbliži je kroz drugu općinu. Uskoro počinje školska godina, a potom i zimsko razdoblje, u kojem će mještani biti izolirani od ostatka općine – kazao je Poljak podsjetivši da je Općina poslala nekoliko požurnica Županijskoj upravi za ceste i sada, kao i mještani Ježovca, očekuje što hitnije rješenje problema.

Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije mr. sc. Alen Runac tom prilikom je izjavio da će svakako o svemu viđenom zatražiti odgovore od nadležnih u Županijskoj upravi za ceste, a po potrebi staviti i tu temu na dnevni red iduće sjednice Županijske skupštine.

-Ne mogu vjerovati da žitelji ovog mjesta u 21. stoljeću prometuju po prometnicama, doslovno, opasnim po život – upozorio je na kraju Runac.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close