SportVijesti

ŠAH Državno prvenstvo osnovaca: Područna škola Druškovec treća među djevojčicama, Ivanec deseti u konkurenciji dječaka

Uspjeh je tim veći jer je šahovska ekipa iz Druškovca treći puta zaredom brončana u Hrvatskoj, pa im je tim povodom u školi priređen svečani doček

U Trogiru se održalo Prvenstvo Hrvatske u šahu za osnovne škole na kojem su se natjecale po 24 ekipe djevojčica i dječaka.

Prvo mjesto među djevojčicama osvojila je Osnovna škola kralja Tomislava, Našice, dok je ekipa Područne škole Druškovec osvajanjem trećeg mjesta ostvarila veliki uspjeh.

Uspjeh je tim veći jer je šahovska ekipa iz Druškovca treći puta zaredom brončana u Hrvatskoj, pa im je tim povodom u školi priređen svečani doček.

Ekipu Područne škole Druškovec sačinjavale su Emina Cerjan, Janja Inkret, Jelena Inkret, Marta Maloić-Surko i Tara Rušec i mentor Mihael Vurušić.

Foto: OŠ Maruševec

Šahovska ekipa Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec u sastavu Filip Črepinko, Marko Gladović, Laura Friščić, Gabrijel Hojsak i Matej Friščić, te voditelj Ivan Novak, također je sudjelovala na prvenstvu.

Foto: OŠ Ivanec

24 školske ekipe natjecale su se i u konkurenciji dječaka, a ivanečka je zauzela je 10. mjesto, dok je titula državnog prvaka pripala Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica.

Foto: OŠ Ivanec

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close