SportVijesti

ŠAHOVSKI KLUB IVANEC Ekipa ivanečke osnovne škole prva na turniru „Croatia grand chesstour“ u Zagrebu

Ivanečka ekipa za osvojeno 1. mjesto primila je četiri šahovske garniture, tri šahovska sata, osam knjiga za početnike i demonstracijsku ploču

Zagreb – Mladi šahisti Šahovskog kluba Ivanec nastupajući za Osnovnu školu Ivan Kukuljević Sakcinski Ivanec osvojili su prvo mjesto na turniru „Croatia grand chesstour“.

Turnir je održan u Zagrebu u prigodi otvorenja šahovskog turnira na kojemu sudjeluje 12 velemajstora i to osam najbolje plasiranih na svijetu i još četiri koja su među prvih 15.

Ovaj turnir najjače je pojedinačno natjecanje u svijetu u 2019. godini, a otvorio ga  je premijer Andrej Plenković u muzeju Mimara, te ‘povukao’ prvo potez u partiji protiv aktualnog svjetskog prvaka, Norvežanina Magnusa Carlsena.

Ovaj šahovski turnir započeo je nastupom djece u tri kategorije: U-9, U-12 i U-15 gdje ih je oko 200 nastupilo iz cijele Republike Hrvatske.

Nastupila su braća Friščić, Matej, Laura, Paula i Jakov, potom braća Gabrijel i Petar Hojsak, Filip Črepinko, Marko Gladović, Ares Grubač, Vanesa Prekrit, Leon Pretnar, Matej Držaić, Patrik Ježovita i Antonio Šprem.

Igralo se švicarskim sistemom na 5 partija, u kojima je ekipa Osnovne škole Ivan Kukuljević Sakcinski izborila 35 pobjeda, a najuspješnija među njima bila je Laura Friščić koja je osvojila srebrnu medalju i drugo mjesto u kategoriji.

Foto: Mladen Hojsak

Ivanečka ekipa za osvojeno 1. mjesto primila je četiri šahovske garniture, tri šahovska sata, osam knjiga za početnike i demonstracijsku ploču.

Djeca su se za uspomenu fotografirala sa svjetskim velemajstorima, specijalni gost na turniru je Gari Kasparov, te s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Foto: Mladen Hojsak

Ovaj turnir  igra se u Novinarskom domu u Zagrebu, a traje do 8. srpnja.

bty

Foto: Mladen Hojsak

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close