LokalnoVijesti

Sanira se klizište u Salinovcu, najveće na području grada Ivanca; vrijednost radova – 1,2 mil. kn

Otvoreni radovi!

Grad Ivanec ovog je tjedna otvorio radove na sanaciji najvećeg klizišta na svom administrativnom području, na nerazvrstanoj cesti Salinovec – Šatornjak.

Riječ je o klizištu koje se aktiviralo za velikih kiša i bujica 2017. godine te teško oštetilo stotinjak metara prometnice i zahvatilo velik obuhvat površina iznad i ispod ove ceste (kako je to izgledalo može se vidjeti na fotografijama u prilogu iz 2017. godine), uključujući i put prema Severinima.

Radovi će se izvoditi na kompletnom klizišnom obuhvatu. Trenutačno se izvodi drenaža terena, a nakon toga prići će se sanaciji sustavom gradnje etaža.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, Grad je izvođenje radova dodijelio tvrtki Enigma iz Lepoglave.

Ivanečka gradska uprava ove je godine, uz potporu Hrvatskih vodu, već sanirala dva klizišta i to u Cvjetnoj ulici u Margečanu te u zaseoku Gužvinci u MO-u Gačice..

Ove će godine u sanaciju klizišta na području grada Ivanca biti uloženo ukupno više od 2 milijuna kuna, od čega Hrvatske vode pomažu sa 963.000 kuna.

Preostaje sanacija još pet klizišnih lokacija i to na nerazvrstanim cestama u Prigorcu (Jazvečina 1 i 2), Knapić (Skradnjak), Pece (Šalamoni) te u Vuglovcu, a čiji se troškovi procjenjuju na 3 milijuna kuna.

Sanacijske radove u Salinovcu u četvrtak je, 5. rujna, obišao gradonačelnik M. Batinić sa suradnicima iz Upravnog odjela za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša, s predstavnikom izvođača radova te s predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Salinovec Stjepanom Četrtekom.

Tags

Povezani Članci

Close