Vijesti

Sindikat policije Hrvatske proslavio dvadest godina: Božinović istaknuo ‘Jedino je zadovoljan policajac, dobar policajac’

"Suradnja sa Sindikatom policije Hrvatske iznimno je bitna"

Sindikat policije Hrvatske proslavio dvadeset godina. Božinović je, kako se navodi u nedjelju u priopćenju SPH, naglasio i kako je Sindikat prepoznat kao najbrojniji i najjači sindikat državnih službi i to ne samo od Ministarstva već i od mnogih drugih ministarstava i Vlade.

Suradnja sa Sindikatom policije Hrvatske iznimno je bitna zbog stvaranja pozitivnog radnog okruženja u Ministarstvu te u tom pogledu podupirem sindikalno stajalište kako je jedino zadovoljan policajac i dobar policajac”, rekao je Božinović.

Tijekom dva desetljeća predanog rada i brige o pravima i interesima policijskih službenika, Sindikat je postao simbol za nepokolebljivo nastojanje da policijski službenici dobiju zaslužena prava, uvjete rada i naknadu za rad kojom će se adekvatno vrednovati posao koji požrtvovno obavljaju, istaknuto je u priopćenju sa svečanosti tog prvog sindikata u okviru MUP-a i prvog sindikata u javnim službama.

Podsjećaju kako je SPH osnovan je 24. kolovoza 1999. godine u Zagrebu, a bila je to prva neovisna, apolitična interesna udruga zaposlenih u Ministarstvu unutarnjih poslova RH. Na osnivačkoj skupštini za predsjednika sindikata izabran je Dubravko Jagić. U vrijeme osnivanja SPH nije dočekan sa odobravanjem od strane tadašnje vlasti i ministra unutarnjih poslova, no danas se situacija promijenila te zahvaljujući svom radu i naporima, u kontinuiranom socijalnom dijalogu s MUP-om radi na rješavanju gorućih pitanja hrvatskih policajaca – od plaće do školovanja novih kolega, stoji u priopćenju.

policija, sindikat policijeIzvor: Millenium promocija

Položaj policajca nakon rata bio je sve gori, dok se ostatak društva polako vraćao normalnom životu. Dok se zemlja obnavljala, policajci su još uvijek primali izrazito niske plaće, a posebni uvjeti rada nisu se nagrađivali. Politika kao da nam je rekla – u ratu ste nam bili dobri, a sad vas više ne trebamo, kazao je na svečanosti je predsjednik Sindikata Jagić i dodao  “Brzi rast članstva pokazao nam je da među kolegama policijskim službenicima postoji potreba za sindikalnom borbom za bolje uvjete rada i života. Suočili smo se i s političkim pokušajima opstrukcije, pa čak i zabranom sindikata. Međutim, zahvaljujući hrabrosti kolega, iako izloženih brojnim pritiscima, i uz potporu tadašnje Unije radničkih sindikata te europske krovne sindikalne organizacije EUROFEDOP, uspjeli smo opstati”.

Iz SPH-a takođe poručuju kako neće odustati dok ne vrate dostojanstvo i sigurnost hrvatskim policajkama i policajcima, a samim time i hrvatskom narodu.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close