Vijesti

SINDIKATI NE POPUŠTAJU: Ove županije štrajkaju u srijedu!

U srijedu i četvrtak će biti naše aktivnosti na Trgu svetog Marka

Predsjednik srednjoškolskog sindikata Branimir Mihalinec poručio je u ponedjeljak kako štrajk u osnovnim i srednjim školama ide dalje jer još nisu s Vladom nastavili pregovore o koeficijentima, najavivši prosvjedne akcije u srijedu i četvrtak na Trgu sv. Marka.

Ponovio je da će na tom sastanku, koji bi se po najavi ministra Josipa Aladrovića trebao održati sutra, Vlada vjerojatno dati neku ponudu, koju će sindikati pak dati na referendum svojim članovima.

Neovisno o vremenskim uvjetima, u planu daljnjih aktivnosti ovog tjedna, u srijedu i četvrtak će biti naše aktivnosti na Trgu svetog Marka“, kazao je Mihalinec, dodavši kako će ta dva dana intenzivno provesti ispred vrata Vlade i Sabora.

Sindikati zaposlenih u osnovnom i srednjem školstvu u štrajku su već 22 dana, a od Vlade traže povećanje plaće kroz izjednačavanje koeficijenta složenosti poslova na 1,406 postotna boda.

U utorak će štrajkati Krapinsko-zagorska, Varaždinska i Međimurska županija. Sindikatima će se u utorak pridružiti i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, stoga neće raditi fakulteti i stručno osoblje.

U srijedu štrajkaju Sisačko-moslavačka, Brodsko-posavska i Zagrebačka županija.

Tags

Povezani Članci

Close