IzdvojenoVijesti

Sindikatima dana konačna ponuda, odbili su je i najavili daljnji štrajk! ‘Od utorka žešće no do sada!’

Štrajk u školama ušao je danas u 25. dan

Štrajk u školama ušao je danas u 25. dan. U četvrtak nastave nema u školama u Virovitičko-podravskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji, a u u petak se štrajk održava u Bjelovarsko-bilogorskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Obrazovni sindikati odbili su u srijedu novu ponudu Vlade za prestanak štrajka. Ocijenili su da je niža od one koja im je dana prošloga tjedna te su poručili da se štrajk nastavlja.

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović rekao je da je Vlada sindikatima dala svoju konačnu ponudu, da će u slučaju prihvaćanja sporazuma troškove štrajka snositi do 15. studenoga te je mišljenja da se štrajk treba okončati.

Za danas je najavljena i nova prosvjedna akcija školskih sindikata u kojoj dijeljenjem letaka saborskim zastupnicima pozivaju na neizglasavanje proračuna za iduću godinu, piše N1.

“U ponedjeljak 18. studenoga sigurno neće biti niti prosvjeda, niti štrajkaških aktivnosti zbog pijeteta prema žrtvama Vukovara i Domovinskog rata. Taj dan će nastavnici štrajkati dostojanstveno u svojim školama, zapaliti svijeće u zbornicama u spomen svima onima kojima treba odati pijetet. Od utorka, naravno, žešće nego što je bilo danas”, rekao je na HTV-u predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close