IzdvojenoPolitikaVijesti

Siniša Jenkač ulazi u Hrvatski Sabor! Sa 14. mjesta sada je na samom vrhu

Nakon objave više od 60 posto obrađenih glasova Parlamentarnih izbora Republike Hrvatske u trećoj izbornoj jedinici najveće je iznenađenje HDZ-a gradonačelnik Novog Marofa koji će zahvaljujući preferencijalnim glasovima uskoro zasjesti u saborsku fotelju.

Sa 14. mjesta na listi Jenkač dolazi na visoko treće mjesto, prema dosadašnjim rezultatima. Nositelj liste HDZ-a Žarko Tušek odnio je 5.543 glasova HDZ-ovih birača, odmah iza njega je drugi sa liste Darko Horvat sa 5.037 glasova, slijedi 14. sa liste Siniša Jenkač sa 4.676 glasova, zatim treći sa liste, Predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak sa 4.339 glasova i peta osoba koja bi prema sadašnjim podacima trebala ući u Sabor je Damir Habijan četvrti na listi HDZ-a .

Konačni bi rezultati trebali biti poznati iza 23 sata no ono što je sigurno u trećoj je izbornoj jedinici HDZ osigurao pet saborskih zastupnika, a jedan od njih je zasigurno i onaj zadnji sa liste, mnogima na iznenađenje, a brojnim i na ponos Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close