HrvatskaNajaveZabava

SJAJAN KONCERT Moonspell i Rotting Christ u Močvari, predgrupa Silver Dust – evo detalja

Moonspellu će ovo biti šesti nastup u Hrvatskoj

Zagreb – Tri godina nakon posljednjeg nastupa u Zagrebu, tada u Vintage Industrial Baru, portugalske dark metal ikone Moonspell nastupit će u našem glavnom gradu 18. studenog, sada u klubu Močvara.

Moonspellu će ovo biti šesti nastup u Hrvatskoj.

Do sada su dva puta svirali u Močvari (2005. i 2007.), jednom u Boogaloou (2009. s Cradle of Filth), pa na Metalfestu u Zadru (2012.), te 2016. u Vintage Industrial Baru.

Moonspell

Specijalni gosti su Grci Rotting Christ, koji u Hrvatsku dolaze nakon osam godina i koncerta u osječkom klubu MMC Slavija (7.5.2011.), a nastupit će još i švicarski Silver Dust.

Moonspell (Portugal)

Bend je osnovan 1989. pod imenom Morbid God, a tri godine kasnije mijenjaju ime u Moonspell. 1994. objavljuju svoj prvi EP „Under the Moonspell“, a godinu kasnije i svoj debitantski album „Wolfheart“.

Moonspell su se posebice proslavili s albumom „Sin/Pecado“ koji je počeo dostizati prva mjesta na portugalskim ljestvicama, pored Metallice i Iron Maidena. 2017. su objavili jedanaesti album „1755“ – album koji prati priču o potresu u Lisabonu 1755., a pjesme su u potpunosti na portugalskom jeziku.

—————————————————————–

Rotting Christ (Grčka)

Rotting Christ su osnovani 1987., te u počecima svoje karijere eksperimentiraju s grindcoreom zajedno s drugim grškim bendovima.

Rotting Christ

Kasnije pod utjecajem Celtic Frosta i Venoma Rotting Christ počinju oblikovati svoj prepoznatljiv melodični black metal s dodatkom grčke tradicionalne glazbe.

Jedan od njihovih vrhunaca karijere je bila „Fuck Christ Tour“ turneja 1993., kada su bili support Immortalu i Blasphemyju. Početkom 2019. objavili su svoj trinaesti album „The Heretics“.

Tko je propustio njihov sjajni nastup na nedavno MetalDays festivalu u Tolminu, sada ima prigodu da nazoči, nedvojbeno, još jednom spektakularnom nastupu.

—————————————————————–

Silver Dust (Švicarska)

Kao support dolaze švicarski steampunk gotičari Silver Dust.

Silver Dust

Bend je prije šest godina osnovao vokalist i gitarist Lord Campbell, iza sebe ima već tri albuma, prvijenac „Lost in Time“ je nastao 2013., iste godina kada su i nastupali na slavnom Montreux Jazz Festivalu. 2016. su krenuli na turneju po Švicarskoj, a ubrzo i po Europi kao pratnja Lordima, finskim pobjednicima Eurosonga. Prije godinu dana objavili su album „House 21“.

Koncert će se održati 18. studenog s početkom u 20:30 sati.

Cijena ulaznica je 180 una u pretprodaji, odnosno 200 kuna na dan koncerta na blagajni kluba.

Prodajna mjesta:

Hardtickets u Zagrebu – DIRTY OLD SHOP – Tratinska 18, ROCKMARK – Berislavićeva 13, VALHALLA – Radićeva 25

Eventim.hr i Eventimova prodajna mjesta

Tags

Povezani Članci

Close