LokalnoVijesti

Sjednica Gradskog Vijeća Ivanca održana na daljinu: Opomene građanima i poduzetnicima neće se slati!

Odgodit će se i postupci prisilne naplate

Po prvi puta u povijesti, a zbog trenutne epidemiološke situacije, jučer je održana sjednica Gradskoga Vijeća Ivanca, na daljinu, na kojoj su vijećnici glasali iz sigurnosti svojih domova, elektroničkim putem.

Sve predložene odluke prihvaćene su jednoglasno, što ne čudi, budući da su sve i bile vezane uz onu prvu,  Odluku o takozvanim kriznim mjerama za potpore gospodarstvu i građanima u vrijeme trajanja epidemije koronavirusom i tri mjeseca nakon završetka epidemije.

Paket kriznih mjera poduzetnike koji u krizno vrijeme ne obavljaju djelatnost oslobađa plaćanja komunalne naknade, naknade za postavljanje reklamnih predmeta, te naknade za korištenje javnih površina, kao i plaćanja poreza na potrošnju u cijelosti.

Odgađa se slanje opomena kako poduzetnicima, tako i građanima, a odgodit će se i postupci prisilne naplate. Krizne mjere omogućuju i odgodu plaćanja obveza prema gradu Ivancu, a neće se obračunavati ni kamate na dugovanje. Ove mjere već su na snazi, provodit će se u vrijeme trajanja epidemije, ali, u nešto manjem obliku i u vrijeme oporavka, odnosno tri mjeseca nakon prestanka epidemije koronavirusom.

Budući da ove krizne mjere zadiru i u čitav niz drugih gradskih odluka, vijećnici su jučer jednoglasno donijeli i izmjene istih. Riječ je o gradskim odlukama o komunalnoj naknadi, o komunalnom doprinosu, o zakupu javnih površina, o naknadi za postavljanje reklamnih predmeta, o porezima grada Ivanca, ili o sufinanciranju predškolskog odgoja, s obzirom na to da se Kriznim mjerama i roditelji vrtićkih mališana i oslobađaju obveze sufinanciranja troškova boravka djece u dječjim vrtićima.

Tags

Povezani Članci

Close