Crna kronikaVijesti

Slovenac susjedu pregazio avionom: Dobio samo uvjetnu kaznu!?

72-godišni letač prije tri godine susjedu je pregazio ultralakim sportskim zrakoplovom

72-godišni letač prije tri godine susjedu je pregazio ultralakim sportskim zrakoplovom i teško je ozlijedio okružni je sud u Ljubljani u utorak osudio na godinu dana zatvora uvjetno, uz dvogodišnji rok kušnje, te trajno oduzimanje dozvole za letenje.

Alojzij Šimenc tijekom suđenja je priznao krivnju i ispričao se oštećenoj ženi, te se nagodio s tužiteljstvom, objavili su slovenski mediji.

Kako navodi ljubljanksi list “Dnevnik”, Šimenc je vlastitim ultralakim zrakoplovom 2016. pri pokušaju slijetanja na travnjak-improvizirano sletište skrenuo na obližnji makadam, gdje su se šetale dvije žene, od kojih je jedna njegova susjeda, te upravo potonju teško ozlijedio.

Na sudu je izrekao žaljenje događajem koji ga je po njegovom priznanju jako pogodilo, te rekao da je susjedi spreman ubuduće pomagati financijski i na druge načine. Oštećenicu je sud u vezi odštete uputio na pokretanje civilne odštetne tužbe, a osuđenom Šimencu naložio plaćanje sudskih troškova.

Ljubljančanin je i dalje letio svojim avionom, ali je prošle godine doživio novu nesreću u kojoj nije bio sam ozlijeđen, ali je zrakoplov posve izgorio.

Tags

Povezani Članci

Close