HrvatskaNajaveZabava

SPLIT I ZAGREB Zagrebački punk-rockeri Mašinko predgrupa Zabranjenom pušenju na koncertima turneje “Das Ist Walter”

Mašinko pripada novijoj gardi punk rocka u Hrvatskoj

MAŠINKO PRIJE ZABRANJENOG PUŠENJA NA VELIKIM KONCERTIMA ZA 35 GODINA KARIJERE

18.10. DVORANA GRIPE, SPLIT
19.10. DOM SPORTOVA, ZAGREB

Zagrebački melodični punk rock bend Mašinko otkriven je kao predgrupa Zabranjenom pušenju – 18. listopada na Gripama u Splitu i 19. listopada u Domu sportova u Zagrebu.

Najavljeni veliki koncerti proslava su 35 godina karijere Zabranjenog pušenja započete kultnim izdanjem „Das Ist Walter“.

Mašinko pripada novijoj gardi punk rocka u Hrvatskoj. Utjecaji legendi poput KUD Idijota i Atheist Rapa značajno su doprinjeli stvaranju njihovog originalnog stila skrojenog od vlastitih opažanja o životu i društvu ovih prostora.

Mašinko (Foto: Wikipedia)

Dosad su izdali dva studijska te dva split albuma, a uz gomilu odsviranih koncerata i festivala, u ulozi supporta nastupali su na velikim dvoranskim koncertima ispred Hladnog piva, Leta 3, Psihomodo popa i Dubioza kolektiva.

Zbog zdravog svjetonazora, zaraznihmelodija i himničnih tekstova često preplavljenih nostalgijom vuku poveznicu i sa Zabranjenim pušenjem ispred kojih će i nastupiti na dva velika koncerta– 18. listopada na splitskim Gripama i 19. listopada u zagrebačkom Domu sportova. Mašinko će time ostvariti i svoju dugogodišnju želju da zasviraju kao podrška herojima svojeg odrastanja.

Zabranjeno pušenje trenutno je u Kanadi na svjetskoj turneji povodom 35 godina od izlaska kultnog albuma „Das Ist Walter“. Prve nastupe odsvirali su u Calgaryju i Montrealu, a sada ih još očekuju Windsor i Toronto.

Nakon kratkog povratka u Hrvatsku, turneju će nastaviti put daleke Australije, a potom i u Skandinaviji.

Ulaznice za koncerte u Splitu i Zagrebu
U pretprodaji po cijeni od 85kn, na dan koncerta 100kn.

Prodajna mjesta:

 

Koncerte organizira Dostava Zvuka.

Tags

Povezani Članci

Close