IzdvojenoŠkolstvoSponzorirano

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti – škola po mjeri učenika

Uspješno priprema mlade ljude za životne pozive ili daljnje školovanje na sveučilištima u Hrvatskoj i u svijetu

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti, u čijem je sastavu i učenički dom za učenike koji su iz udaljenih mjesta, daje posebnu važnost odgojnim ciljevima: razvoju komunikativnih vještina i odgovornog postupanja prema radu, drugima i okolišu te prema vlastitom zdravlju.

Upravo zbog toga obrazovanje na srednjoškolskoj razini optimalno i uspješno priprema mlade ljude za životne pozive ili daljnje školovanje na sveučilištima u Hrvatskoj i u svijetu.

Škola ima status vjerske škole s pravom javnosti, čiji je osnivač Kršćanska adventistička crkva u Republici Hrvatskoj, no otvorena je za sve učenike bez obzira na vjersko ili nacionalno podrijetlo koji cijene kršćanske vrijednosti: ljubav prema bližnjemu i službu onima koji pate i trebaju pomoć.

Škola upisuje učenike u tri programa:

U program Opća gimnazija, program Medicinska sestra opće njege / medicinski tehničar opće njege, te program Fizioterapeutski tehničar / fizioterapeutska tehničarka.

Kliničku nastavu učenici izvode u Općoj bolnici u Varaždinu i njenom Odjelu za plućne bolesti i TBC u Klenovniku, u domovima za starije i drugim srodnim ustanovama.

Uz školu je i Učenički dom u kojem se poslužuje zdrava prehrana koja unapređuje interaktivne potencijale i utječe na dobro ponašanje. Učenike upućujemo na zdrav stil življenja – na redovito spavanje, vježbanje i rad, na apsolutnu apstinenciju – pušenje, alkohol i druga sredstva ovisnosti nisu prihvaćeni kao prihvatljiv oblik ponašanja. Učenicima se omogućuje sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima: sportu, izviđaštvu, streličarstvu, u slikarstvu, glazbi, poeziji.

Cijene školarina

Mjesečna je školarina 450,00 kn, odnosno godišnja 4.500 kn. Cijena za učenički dom je 1.360,00 kn mjesečno, od čega 630 kn dolazi iz državnog proračuna a 730,00 kn plaćaju roditelji ili Centri za socijalnu skrb u slučaju da su roditelji nezaposleni i u sličnim teškoćama.

Strukovne ljetne vježbe u Njemačkoj, usavršavanje u Engleskoj

Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti pruža cjelovitu, holističku skrb učenicima, a odgojna filozofija uključuje razvitak visoke razine mišljenja i razvitak karaktera, istraživačke i poduzetničke projekte, suradnju u učenju, te iskustvo službe društvenom okruženju. Škola omogućuje učenicima strukovne ljetne vježbe u Sveučilišnoj bolnici u Ulmu u Njemačkoj, a za vrsne učenike u engleskom jeziku odlazak na usavršavanje engleskog u partnersku Stanborough School u Englesku.

Cilj svih nastavnika i djelatnika škole je naučiti učenike misliti, a ne biti samo reflektori tuđih misli. Škola potiče nastavnike da zajedno s učenicima istražuju prirodu služeći se e-učenjem, kao i područje društveno-humanističkih znanosti.

Škola potiče učenike na učenje u skupinama, čime se izbjegava borba pojedinaca za ocjene, a učenici provode humanitarne akcije i zdravstveno prosvjećivanje u društvenoj zajednici. Posjetite Srednju školu u Maruševcu s pravom javnosti, Maruševec 82, i potražite druge informacije na web stranici Škole: www.ss-marusevec.skole.hr

Dan ružičaste vrpce
Na danima kruha
Odbojkaši
Zgrada škole 1
Zgrada škole 2

Tags

Povezani Članci

Close