Vijesti

STIŽE PROMJENA! Uživajte u lijepom danu! Kiša, oblaci, pa čak i tuča mogli bi nas iznenaditi!

Danas se penjemo do visokih 30 stupnjeva

Temperatura u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj danas će biti i oko 30 °C, blizu rekordnih travanjskih vrijednosti.

No, već od subote ponovno niža, u većini krajeva oko prosječne ovog dijela godine.

Tijekom petka sve nestabilnije, na Jadranu uz većinom umjereno i jako jugo, ponegdje i olujno. Povremene kiše, uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom, uz veliku vjerojatnost i za lokalna olujna nevremena i tuču – već poslijepodne će biti na sjevernom Jadranu i u gorju, a navečer i u noći na subotu u istočnijim krajevima.

Od subote promjenljivo i svježije, uz sunčana razdoblja, ali i povremenu mjestimičnu kišu, ponegdje i grmljavinu. U višem je gorju moguć i snijeg, osobito potkraj nedjelje i u ponedjeljak.

U četvrtak na istoku unutrašnjosti ujutro je moguća mjestimična magla, većinom kratkotrajna, vjerojatnije u Posavini. Dan će proteći uz obilje sunčanih sati te većinom slab južni i jugoistočni vjetar. Temperatura zraka od jutra razmjerno visoka, a poslijepodnevne vrijednosti bit će između 26 i 28 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj vrlo toplo, ali ipak malo manje nego na istoku. Puhat će jugozapadnjak, u gorju i jak. Prevladavat će sunčano vrijeme, a ujutro uz rijeke može nakratko biti magle.

Magle u jutarnjim satima može biti i po kotlinama gorske Hrvatske, a kao i na sjevernom Jadranu, prevladavat će sunčano vrijeme, uz povremeno više oblaka u jutarnjim satima, posebno na širem riječkom području. U gorju će puhati umjeren jugozapadnjak, a na moru i jugo, koje će na otvorenome biti i umjereno jako. More, čija je temperatura između 13 i 15 °C, umjereno valovito i valovito.

Na krajnjem jugu Hrvatske podjednako toplo, uz obilje sunčanog vremena. S umjerenim, na otvorenome moru i jakim jugom more će biti umjereno valovito i valovito.

U noći na subotu naoblačenje će se proširiti na cijelu obalu. Za vikend i početkom idućeg tjedna promjenljivo – izmjenjivat će se suha i kišna razdoblja, pri čemu će se i temperatura malo sniziti, a i vjetar oslabjeti.

Petak će na kopnu biti još topliji od četvrtka, uz najvišu temperaturu na istoku unutrašnjosti i oko 30 °C. Iako će veći dio dana proteći uz sunčano vrijeme, prema večeri će atmosfera biti sve nestabilnija pa će na zapadu unutrašnjosti vrlo vjerojatno biti izraženijih pljuskova. Vikend i početak idućeg tjedna vrlo promjenljivi te manje topli, no ipak primjereniji za kraj travnja, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko.

Tags

Povezani Članci

Close