IzdvojenoVijesti

STIŽE PROMJENA VREMENA: Ponovno će nam trebati kaputi i zimska oprema!?

Od srijede!

Južina je u zraku. Ako je ne osjećate – do petka ćete je moći pratiti po padu tlaka, jačanju južnog i jugozapadnog vjetra u unutrašnjosti te još više juga na Jadranu. Biometeorološke prilike bit će sve nepovoljnije, a upozorenja na opasne vremenske pojave sve češća i ozbiljnija, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Od srijede će padati sve više kiše, osobito na Jadranu i uz njega, često u obliku kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom koji u kombinaciji s jakim i olujnim jugom lokalno mogu prouzročiti i poplavljivanja, osobito od četvrtka navečer do petka ujutro, do kada će u gorju, osobito Gorskom kotaru i Lici – pasti i malo snijega!

U prvom dijelu petka ponegdje biti i olujnog nevremena. Tuča je moguća, a nagle promjene vjetra gotovo su sigurne, i to ne samo na Jadranu, nego i područjima uz njega, pa i u sjevernijim krajevima, gdje će kiše biti najmanje, iako bi mnogima dobro došla.

Samo malo manje toplo poslijepodne bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz povremenu slabu kišu češću nego na istoku, osim u Međimurju i Zagorju gdje će se vjerojatno zadržati suho uz slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar.

U gorju i na sjevernom Jadranu vjetrovitije, većinom uz umjereno i jako jugo te oblačnije i kišovitije, mjestimice i uz pljuskove s grmljavinom. Najniža temperatura od 9 do 14°C, u unutrašnjosti od 4 do 9°C, a najviša između 15 i 17°C, u gorju između 11 i 15°C.

U nastavku tjedna i početkom novoga malo manje toplo, ali u četvrtak i petak još vjetrovitije nego u srijedu i gdjekad na kopnu uz mjestimice jak i olujan vjetar. Ponegdje će biti i obilne kiše i grmljavine, osobito u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije, i to ponajviše u noći s četvrtka na petak, kada će, uz zahladnjenje, u gorju kratkotrajno padati i snijeg.

Već u subotu barem djelomice sunčano i većinom bez oborine, uz iznimku unutrašnjosti Dalmacije, a od nedjelje se ponovno povećava vjerojatnost za kišu i drugdje.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close