HrvatskaIzdvojenoVijesti

Stižu podaci po županijama, a uz novo žarište Beroš poručio: ‘Mjere su na stolu’

Izgledno je da će doći do novih restrikcija

U Hrvatskoj su u utorak zabilježena 52 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 930. Među njima je 89 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 5 pacijenata.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u srijedu je izvijestio o jednom novom slučaju zaraze koronavirusom, dok su iz bolnice na kućno liječenje puštene četiri osobe.

Tijekom posljednja 24 sata s bolničkog liječenja u kućnu izolaciju i nastavak liječenja puštene su četiri osobe, tako da su u požeškoj bolnici još četiri osobe oboljele od koronavirusa.

U toj županiji trenutno se od koronavirusa liječi 68 osoba, navodi Stožer.

Na području Požeško-slavonske županije u samoizolaciji se nalazi 526 osoba.

Na koronavirus od početka pandemije u ovoj županiji ukupno je testirano 2.337 osoba.

U Osijeku tri nova slučaja

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata obrađeno je ukupno 136 uzoraka, od kojih su tri bila pozitivna na koronavirus, i to po jedan iz Đakova, Našica i Osijeka. Novopozitivni su kontakti već evidentiranih oboljelih, a ukupan broj aktivno pozitivnih osoba na području Osječko-baranjske županije trenutno je 254.

U KBC-u Osijek ukupno je hospitalizirano 23 pacijenta, dva više nego dan ranije, a jedna osoba je na respiratoru.

Epidemiolozi su jučer odredili samoizolaciju za 15 kontakta novooboljelih, a pod tom mjerom sada je ukupno 773 osoba.

Ni jučer policija nije zaprimila dojave građana o kršenju samoizolacije, a u 48 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Kutina novo žarište

Nakon što je Nacionalni stožer jučer objavio da imamo 52 nova slučaja, sisačko-moslavački stožer javio je o još sedam novozaraženih na području te županije.

– Nakon upravo pristiglih nalaza, u Sisačko-moslavačkoj županiji imamo još sedam novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Šest osoba je s područja grada Kutine, dok je jedna s područja Općine Martinska Ves. Osobe s područja grada Kutine imaju isti izvor zaraze.

Svi kontakti se stavljaju u zdravstveni nadzor tipa samoizolacije u kući. Molimo sve žitelje Sisačko-moslavačke županije neka se pridržavaju uputa i preporuka Nacionalnog stožera jer uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih nas – objavili su.

– U Kutini je došlo do zaraze u jednom OPG-u, vjerojatno je bila neka zabava – rekao je za Dnevnik Nove TV ministar Vili Beroš.

– Ako se ovako nastavi, svakako bismo morali nešto napraviti – rekao je Beroš te dodao kako neće zatvoriti klubove jer je inspekcijski nadzor dao rezultate.

Na pitanje hoće li građani BiH I Srbije ponovno morati u samoizolaciju rekao je kako to ovisi o epidemiološkoj situaciji.

– Sve su mjere na stolu, kad se ostvare preduvjeti, poduzimat će se potrebne aktivnosti – rekao je.

(Hina)

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close