Blog

Što to očaj, strah i bijes rade našim tijelima?

Smijeh je apsolutno najveći neprijatelj ovim groznim emocijama

Mi smo generacija ljudi koja je apsolutno povjerovala u sve. O službene istine o životu koji još nije ni predstavljen. Ni što je zapravo i zašto postoji. Povjerovali smo o stvarima kojima nas drugi pune i to postaju istine onoga u što sami vjerujemo. Mi postajemo produkt naših vjerovanja i uvjerenja i čvrsto ih se držimo, jer teško je odbaciti tolike godine „istine“ i pogledati da li smo bili u krivu.

Prevelik ego oduvijek je bio “korijen” raznih bolesti

Očaj, bijes, strah, nevjerica i slične palete emocija narušavaju naš um, duh i tijelo. Još ako u cijeli proces tih negativnih emocija upletemo jak i nepopustljiv ego, kao i neopraštanje, naš tjelesni sustav počinje popuštati i razvijati razne bolesti. One isprva ne moraju biti na tjelesnoj bazi, jer prvo će nam početi patiti psiha pod tolikim osjećajem nemoći, a kasnije će se sve s energetske baze preseliti na naše fizičko tijelo i početi ga doslovno izjedati.

Negativne emocije na kraju izjedaju samo i samo tebe

Strah, očaj, bijes i sve te emocije daju nam osjećaj nemoći, guraju nas u nove razine stresa i depresije, apatije i agonije, s kojom nije lako živjeti. Kad tad u životu svi se zapitamo, da li smo stvoreni za nešto veće i bolje od ovog trenutka koji je ispunjen neopraštanjem, bijesom i ljutnjom.
Tvoja ljutnja, tvoj očaj, tvoj neoprost neće naštetiti onome kome je namijenjen. Neće razarati njegovu dušu, um i tijelo. Te negativne emocije će izjedati tebe. Dok im ne odlučiš stati na kraj. To zaista možeš. Možeš se riješiti i tuge i očaja i bijesa, koji se u tebi taložio godinama.

Ti imaš moć

Nekoliko je vježbi koje ti mogu pomoći i nisu teške, ali ih treba provoditi redovito, kao i pranje zubi…

1. Duboko disanje je odličan alat, pri rješavanju stresa. Toliko smo naučeni plitko disati da se na to ni ne obaziremo. Ali kada se zaista udubimo u disanje i kontrolirano pratimo svaki duboki udah i izdah, misli nestaju, jer se moraju koncentrirati na sam proces disanja. Odvoji barem 5 minuta na dan i diši punim plućima.
2. Izađi u prirodu, jer je priroda odličan booster za podizanje energije i rješavanja strahova, koji te trenutno muče. Zelenilo, drveće, potočići i šetnje pored njih su fantastične za ostavljanje očaja vani i preuzimanje čiste energije prirode.
3. Mnogo je knjiga koje možeš čitati, kao i časopisa i portala u kojima leže pozitivne priče, kojima se možeš inspirirati i shvatiti da nisi jedini kojeg trenutno muči osjećaj nemoći.
4. Možeš i porazgovarati s ljudima koji su imali neke probleme u životu i kako su ih riješili. Možeš čuti koje su oni tehnike i savjete upotrijebili kako bi se riješili osjećaja koji im ne koriste.
5. Upleti u svoj dan smijeh. Smijeh je odličan lijek za cijeli organizam. Ako nemaš taj dan se s kim smijati, pogledaj hiper smiješan film. I smij se puno svaki dan. Strah, očaj i bijes nisu preveliki prijatelji sa smijehom, pa će se polako i sigurno početi povlačiti iz tvoje stvarnosti.

Zamijeni osjećaje koji te tište s nečim vedrijim oko sebe. Mnogo je lijepih stvari u tvojoj okolini koje propuštaš jer se oblak nemoći nadvio nad tene. Ali ti imaš moć. Imaš pravo birati svoje osjećaje. Imaš svo pravo svijeta osjećati se odlično, voljeno, ispunjeno i sretno.

Izaberi najbolje za sebe

Samo ponekad treba malo poraditi na tome, ako smo se ubacili na linije života koje nas pune strahom. Ne trebaš svaki dan koristiti loše emocije, nego imaš pravo izabrati sve one cool emocije koje te pokreću i koristiti ih stalno.
Osvijesti činjenicu da si sposoban biti zdrav, sretan i da možeš uraditi bilo što. A uvjerenja, bijes i strah ostavi po strani, oni te neće odvesti na čudesan ljepši život na koji imaš pravo.
Pozitivne emocije sreće, ljubavi i blagostanja liječit će i njegovati vaše tijelo, um i duh, a one druge će ga trovati. Kad kada, smo jako duboko zatrpani u očaj i izgleda da su nam sva vrata zatvorena, teško se izvlačiti, ali malo pomalo koristeći duboko disanje i snagu prirode i pozitivnih misli, sve je moguće.

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

Tags

Povezani Članci

Close