IzdvojenoVijesti

Strah se širi i na sjeveru Hrvatske: Zaštitnih maski za lice više nema u prodaji!

Ni u Varaždinu ni u Ivancu

U strahu su velike oči, a pokazuju to i posvemašnji nedostatak zaštitnih, kirurških maski za lice.

Na našem širem području, a s obzirom na pojavu korona virusa u susjedstvu u Italiji, vjerojatno je takva situacija i u cijeloj Hrvatskoj, zavladala je nestašica medicinskih maski za lice. U ljekarnama ih nema, a prema informacijama iz varaždinskih, ivanečkih i lepoglavskih ljekarni, nema ih ni kod dobavljača, veledrogerija ili proizvođača.

Provjerili smo, što osobno u ljekarnama, što u telefonskim razgovorima kakva je situacija i saznali da „zaštitnih kirurških maski za lice” nema u prodaji.

U jednoj od najfrekventnijih varaždinskih ljekarni, onoj uz Dom zdravlja u Kolodvorskoj ulici, još jučer (u nedjelju) su zalihe bile dostatne, no u samo jednom danu dežurstva prodano je više od 500 komada maski i zaliha više nema. Dobavljači su obećali isporuku, odmah kada će to biti moguće, bez navođenja bilo kakvog dana ili datuma. Ljekarni na „Korzu” obećana je za nadolazeći petak isporuka određenih količina „zaštitnih maski s filterom” koje su dodatno obrađene i cijena se 50.-tak kuna.

U ostalim ljekarnama u Varaždinu, ali i u ljekarnama u Ivancu i Lepoglavi, potvrđeno je da „zaštitnih medicinskih maski” više nema za prodaju, da je potražnja velika, od građana ali i od „medicinskih ustanova”, te da dobavljači uglavnom nisu u mogućnosti obećati dan ili datum eventualne isporuke dodatnih količina zaštitnih maski.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close