IzdvojenoVijesti

ŠTRAJK TRAJE, A MINISTRICA ŠALJE UPUTE: Zakonom je propisan način nadoknade dana u štrajku, eto koje su mogućnosti!

Sve su škole dobile pismene upute!

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak svim je školama u Hrvatskoj poslala upute u kojima stoje zakonom propisana četiri koraka kako nadoknaditi nastavu.

Oni su: angažiranje svih nenastavnih dana, angažiranje subota tamo gdje je moguće, skraćivanje praznika i, u krajnjem slučaju, produžetak školske godine.

Velika većina škola, smatra ministrica, ispunit će s prva dva uvjeta maksimalno šest dana koja imaju za nadoknadu. “U slučaju da bi se ova situacija produžila, a vjerujem da ipak neće, onda bi se u krajnjem slučaju išlo na produžetak školske godine, a to ide zahtjevom škole prema ministarstvu kako je zakonom propisano”, rekla je ministrica.

Ipak, zasad nema opcije da se produžuje školska godina, kazala je.

“To je tek zadnja opcija, zadnji korak ukoliko se uz prva tri ne bi uspjelo doći do toga da se dođe do 175 nastavnih dana”, rekla je Divjak, dodavši da je u petak idućeg tjedna ciklus u kojem sve škole dolaze do šest dana za nadoknadu.

“Nakon toga smo u problemu. Ja stvarno radim sve da do toga ipak ne dođe, jer ovo je neodrživo nakon sljedećeg tjedna”, rekla je ministrica.

Tags

Povezani Članci

Close