Crna kronikaIzdvojenoVijesti

STRAVA NA DRAVI: Četrnaestogodišnji dječak želio pomoći prijatelju koji se utapao, pa samo nestao u vodi!

U Dravi kod Bistrinaca utopio se četrnaestogodišnji dječak

U Dravi kod Bistrinaca utopio se četrnaestogodišnji dječak,  a Glas Slavonije neslužbeno doznaje da je riječ o Josipu L. (2004. godište), koji je s prijateljima u četvrtak predvečer krenuo na kupanje u rijeci Dravi.

Mještani kažu da su dječaci u želji da se osvježe zajedno skočili u vodu, no da se u jednom trenutku jedan od njih počeo utapati. Premda građom nije bio najsnažniji, prijatelju prvi je u pomoć priskočio upravo hrabri Josip. Nažalost, taj njegov nesebični postupak završio je tragično, rekli su mještani.

Dječaci su pozvali u pomoć Službu 112 u nadi da će im pomoći pronaći Josipa, javlja Glas Slavonije.

HGSS-ovci su krenuli u potragu za dječakom na naznačenoj lokaciji. S 13 ljudi, četiri vozila i dva čamca ekipa je pretraživala rijeku sve do ponoći, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, kiše i grmljavine, pretraga je privremeno prekinuta i nastavljena je u petak ujutro. Tada je na obalu Drave stiglo još desetero ljudi kojima je u potrazi pomagao i potražni pas i dva čamca, a služili su se i bespilotnom letjelicom radi boljeg pregleda terena. Zajedno s roniocima Specijalne policije cijelo su jutro pretraživali dno Drave od plaže u Bistrincima do belišćanskog mosta.

Točne okolnosti koje su dovele do ove tragedije bit će poznate nakon kriminalističkog istraživanja.

Tags

Povezani Članci

Provjerite Također

Close
Close