IzdvojenoSvijetVijesti

STRAVA NA KOSOVU: Šest osoba duže vrijeme silovali maloljetnicu, među njima i profesor te policajac

Predsjednik Hashim Thaçi tu je aferu nazvao "tragičnom i monstruoznom"

Šest osoba, među kojima i gimnazijski profesor, policajc i odvjetnik optuženi su da su dvije godine silovali maloljetnicu, koja je bila prisiljena pobaciti, objavilo je državno odvjetništvo.

Iskustvo te djevojke sa zapada Kosova šokiralo je zemlju i potaknulo javnu raspravu u parlamentu o statusu žena u vrlo konzervativnom društvu. Predsjednik Hashim Thaçi tu je aferu nazvao “tragičnom i monstruoznom”.

Šestorica osumnjičenih, među kojima je i ginekolog, optuženi su za spolno zlostavljanje, zloporabu moći i izazivanje trudnoće spolnim nasiljem, prema priopćenju tužiteljstva.

Istraživački portal Insajderi otkrio je ta zlostavljanja u veljači. Riječ je o djevojci koja je 2017. imala 16 godina, a silovanja su se nastavila i 2018. Insajderi na svojoj stranici navode da je 2017. profesor počeo spolne odnose s tom djevojkom i obećavao joj brak. Kada je otkrila da je oženjen i otac djece, prijavila ga je policiji.

Policajac kojem je ispričala problem prijetio joj je da će njezinim roditeljima obznaniti njezinu vezu s profesorom, ukoliko s njim ne bude odlazila u hotel četiri puta tjedno, što se događalo cijele 2018.godine.

Kada je zatrudnjela, policajac ju je u siječnju 2019. odveo u Prištinu na pobačaj. Odvjetnik dodijeljen djevojci također ju je silovao, kao i ginekolog, prema istom izvoru. Odvjetništvo nije otkrilo pojedinosti o dvije prve osobe optužene za silovanja danas osamnaestogodišnje djevojke.

Tags

Povezani Članci

Close