Crna kronikaIzdvojenoVijesti

STRAVA U GREGUROVCU: Lažni djelatnici Crvenog križa počinili razbojništvo nad 81-godišnjakinjom

1. travnja 2020.godine, oko 20,00 sati

Jučer, 1. travnja 2020.godine, oko 20,00 sati u Gregurovcu, u obiteljskoj kući, nepoznati počinitelji iskoristivši trenutnu društvenu situaciju, predstavili su se kao djelatnici Crvenog križa, ušli u obiteljsku kuću, te uporabom tjelesne snage počinili razbojništvo nad 81-godišnjom hrvatskom državljankom i otuđili nekoliko tisuća kuna.

Liječnička pomoć pružena joj je u Općoj bolnici Zabok, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

  • Stoga ovim putem u cilju prevencije istovrsnih kaznenih djela upozoravamo građane da volonteri Crvenoga križa nose vidljive oznake crvenoga križa, najavljuju svoj dolazak i ispunjavaju obrazac s potrebnim podacima, a uz sve to strogo se pridržavaju svih mjera sigurnosti s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.
  • Ukoliko se na vratima svoga doma susretnete s nepoznatim osobama koje su uporne i slatkorječive  u namjeri da ih se pustite u dom, nipošto to ne činite  bez prethodne provjere o kome se radi.
  • Takve osobe: – spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe, iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava.
  • Pozivamo  građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.  Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi.
  •  Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku.
  •      Preporuke

–    Ne žurite! Uzmite si vremena i dobro provjerite tko želi ući u Vaš dom.
–    Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome se radi
–    Zatražite na uvid  dokument sa fotografijom ili  službenu iskaznicu za službene osobe i to provjerite    odnosno pogledajte kroz „špijunku“ ili s otvorenim vratima ali obavezno uz korištenje    sigurnosnog lanca.
–    Ako unatoč Vašem odbijanju, nepoznati počinitelj i dalje uporno pokušava ući u dom, zamolite za  pomoć susjeda i odmah o tome obavijestite policiju.

  • Dojavite službi 192 sva opažanja o sumnjivim i nepoznatim osobama!

Tags

Povezani Članci

Close