LokalnoNajaveVijesti

Stručni skup “Znanjem protiv mržnje” sutra u Srednjoj školi u Maruševcu

“Znanjem protiv mržnje” sedmo je izdanje skupa koji se održava povodom 500. godišnjice reformacije u Hrvatskoj i Europi.

Ovaj stručno-edukativni skup održati će se u ponedjeljak, 6. studenog u Srednjoj školi u Maruševcu s početkom u 8:45. Program će započeti sadnjom šafrana u sklopu “The Crocus Projecta” kampusa Srednje škole Maruševec, a zatim slijedi prijem Veleposlanice Republike Slovenije od strane predstavnika Općine Maruševec. U 10 sati je službeni početak ovog stručno-edukativnog skupa, a pozdravni govor održati će Đurđica Garvanović-Porobija, ravnateljica Srednje škole Maruševec, Damir Šprem, načelnik Općine Maruševec, Radimir Čačić, župan Varaždinske županije nakon čega slijedi glazbena točka učenika SŠ Maruševec.

U 10:20 predavanje pod nazivom “Pet stoljeća (ne)tolerancije 1517.-2017.” održati će Milivoj Dretar iz Udruge za edukaciju i promicanje ljudskih prava u čijoj organizaciji i jest ovo sedmo izdanje skupa. Slijedi Razvoj adventističke Srednje škole u Maruševcu” koje su pripremili učenici SŠ Maruševec, a zatim će o Slovenskim iskustvimagovoriti Nj.E. Smiljane Knez, veleposlanica Republike Slovenije. OReformaciji i protureformaciji na području Varaždina” više će reći Jasmin Medved, dok će o “Obitelji Zrinski i reformaciji” govoriti Gene Whiting iz Teološke biblijske akademije Krapina.

Svjedoci vjere u paklu rata” naziv je predavanja Milivoja Dretara, a o “Diskriminaciji temeljem vjere” pričati će Ivana Čop iz Ureda pučke pravobraniteljice. U 13:10 Ivana Buhin i Nada Žalac iz Srednje škole Maruševec govoriti će o “Suživotu u našoj školi”, a Jasminka Belščak, Andreja Martinčević i Ljiljana Mavrek iz Osnovne škole Petrijanec predstaviti će “Project No Place for Hate”.

Povezani Članci

Close