Vijesti

Sutra moguć štrajk u školama! Nastavlja se postupak mirenja za koji je ishod još uvijek nepoznat

Što će biti s djecom, trebaju li dolaziti u škole!?

 

Nakon trosatnog sastanka u ponedjeljak ministar rada Josip Aladrović izjavio je novinarima da se u dogovoru sa sindikatima mirenje nastavlja danas, 9. listopada. Ukoliko pak danas ne dođe do dogovora sutra je moguć štrajk u školama.

“S obzirom da je postupak mirenja tajan, ne možemo iznositi više informacija”, dodao je istaknuvši da je sastanak protekao u atmosferi uzajamnog poštovanja

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec je rekao kako su sindikati u konstruktivnom dijalogu prihvatili prijedlog Vlade o nastavku mirenja, te najavio da će u srijedu biti poznato hoće li se 10. listopada održati najavljeni štrajk u osnovnim i srednjim školama.

“Ako mirenje završi uspješno, zaustavljamo naše prosvjedne i štrajkaške aktivnosti. U suprotnom obavijestit ćemo javnost o modalitetima i načinu štrajka”, najavio je Mihalinec.

Sindikati su prije početka mirenja poručili da neće odustati od zatraženih povećanja koeficijenta složenosti poslova od 6,11 posto, već u procesu mirenja mogu razgovorati jedino o modalitetima i dinamici postizanja tog cilja.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u ponedjeljak da će hrvatska javnost biti na vrijeme obaviještena o rješavanja problema plaća prosvjetnih radnika.

Ne bi bilo u redu da nešto prejudiciramo dok još uvijek traju razgovori, ne puštamo nikakve probne balone. Vodimo proces mirenja i neke razgovore i red je da se prvo neke stvari kažu interno i na razini Vlade, a kada sve bude spremno sve ćemo priopćiti i sve će se znati na vrijeme”, ustvrdio je Marić, piše N1.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close