LokalnoNajaveVijesti

SVI SU DOBRODOŠLI! Velika subota rezervirana je za tradicionalni uskrsni sajam na ivanečkom Kinotrgu!

Pisanice, ukrasi, slastice, zečevi! Sve to na jednom mjestu, u Ivancu!

Tradicionalni uskrsni sajam s kićenjem uskrsnog drvca, manifestacija kojoj se odazivaju brojne ivanečke udruge civilnog društva, vrtićki mališani i učenici, a pohode je mnogobrojni građani, ove će se godine prvi put održati na Kinotrgu i to na Veliku subotu, 20. travnja.

Tog će dana na Kinotrgu biti postavljeni štandovi na kojima će izlagači oku javnosti već od 8.30 sati nadalje izložiti obilje uskrsnih ukrasa i poklona.

Dok će udruge koje njeguju tradicijsko stvaralaštvo prikazati zagorski stol prepun uskrsnih delicija, ostali izlagači ponudit će posjetiteljima pisanice, suvenire i poklone pa vas svakako pozivamo da svratite, kupite domaće kolače, izaberete sitan poklon za svoje bližnje i provedete lijepo prijepodne u uskrsnom druženju.

Veselju će se pridružiti i mališani dječjih vrtića Ivančice i Bambi koji će bojiti velike pisanice te pod vodstvom svojih teta odgojiteljica sudjelovati u prigodnim radionicama.

U 10 sati slijedi organiziran odlazak svih sudionika na špicu, gdje će se pisanicama okititi uskrsno drvce.

A nakon toga, ponovno povratak na Kinotrg, bojanje pisanica u društvu s Uskrsnim zecom i zečicom i tako sve do 11.30, kada će svi klinci besplatno moći u kinodvorani pogledati prigodni film Petar Zecimir.

Za djecu je ulazak besplatan, a odrasli ulaznicu plaćaju po reklamnoj cijeni od 10 kuna. Još jedna besplatna projekcija crtića za klince predviđena je istog dana u 16 sati.

Organizacijski detalji uskrsne izložbe s predstavnicima udruga dogovoreni su u utorak, 2. travnja, na sjednici Vijeća za kulturu kojoj je predsjedala Ljiljana Risek, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika, a nazočile su joj i pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu Marina Držaić i viša savjetnica za civilno društvo Ivančica Peharda.

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close