Sponzorirano

SVJETSKI DAN RADIJA Prije 98 godina prva radijska postaja započela je s redovnim emitiranjem

13. veljače 1946. godine s porukom “Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta” započeo je emitirati UN-ov radio, te se ovaj datum obilježava kao Svjetski dan radija u spomen na taj događaj.

Ipak, radio kao medij je znatno stariji. Prva radijska postaja u svijetu započela je s redovnim emitiranjem u Pittsburghu davne 1920. godine, a u hrvatskom radijskom eteru samo šest godina kasnije čule su se riječi “Halo, halo, ovdje Radio Zagreb!”

Radio u Ivancu je prvi puta započeo emitirati 26. 7. 1969., a Vaš radio Sjeverni FM 1.1.2017.

Radio Sjeverni FM, kao najmlađa radio postaja u ovom dijelu Lijepe naše, vrlo brzo se etablirao kao poželjan poslovni partner, kako u segmentu informiranja, tako i u promotivno-marketinškim aktivnostima.
Zemaljskim putem na frekvenciji 92,8 MHz s odašiljača u Prigorcu iznad Ivanca stiže do brojnog slušateljstva u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji, ali i pograničnom dijelu Slovenije i Mađarske. Streamingom stiže u domove “iseljene Hrvatske” diljem svijeta, koja aktivno sudjeluje u kreiranju dijela glazbenog programa, budući da se na mjesečnoj razini bilježi više od 10 tisuća telefonskih poziva prema eteru radija Sjeverni FM sa “ino-brojeva”.

Ne smijemo zaboraviti i projekt “Eksperimentalnog digitalnog emitiranja” gdje je naš Sjeverni FM uključen kao jedna od 16 lokalnih radio postaje iz Hrvatske. Ovim projektom, emitirajući s odašiljača OIV-a s Učke, Mirkovice, Sljemena i Ivanščice, signal Sjevernog FM stiže u domove više od 2 milijuna slušatelja s područja 10 sjevernih i sjeverozapadnih hrvatskih županija, od Međimurja do Istre.

Program radija Sjeverni FM pratite na 92,8 MHz, streamingom na linku http://sjeverni.fm/slusajte-nas/  ili na 9 DAB+ digitalnom kanalu.

Povezani Članci

Close