Vijesti

Svo zaraženo meso povučeno je s tržišta!? Ministarstvo poljoprivrede objavilo rezultate

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva Željko Kraljičak u četvrtak je poslao javnosti umirujuću poruku 

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva Željko Kraljičak u četvrtak je poslao javnosti umirujuću poruku  kako je sve meso koje nije bilo ispravno, povučeno s tržišta.

“Sve naše inspekcije, veterinarska i sanitarna, provjerili su tko je sve uvezao taj proizvod, obišli smo sve objekte, sve pogone i svo meso tog proizvođača koje nije bilo ispravno, povučeno je s tržišta” rekao je Kraljičak u Hrvatskom saboru u kojemu je predstavio izmjene Zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima.

Tom je izjavom odgovorio Alenu Prelecu zastupniku SDP-a kojeg je zanimalo kako će država zaštiti građane od mesa poput onoga za kebab i gdje je ono točno završilo.

Kraljičak tumači kako je veterinarska inspekcija u Sloveniji, gdje je registriran objekt poljskog proizvođača, na temelju službenih kontrola utvrdila da postoji određeni mesni pripravak koji je kontaminiran i nije sukladan sa postavljenim standardima. Tada su preko sustava brzo uzbunjivanja za hranu obavijestili sve članice u EU, objasnio je.

Tags

Povezani Članci

Close