VijestiZabava

TAJNA OTKRIVENA: Ove 4 vrste tkanina nikada ne perite dodavanjem omekšivača!

Pranje odjeće!

1. Tkanine od mikrovlakana

Zahvaljujući čvrstim isprepletenim nitima, tkanine od mikrovlakana izrazito su izdržljive i imaju sjajna upijajuća svojstva. Ako ih tretirate omekšivačem, polako ćete uništiti njihovu učinkovitost i skratiti rok trajanja vlaknima.

2. Sportska odjeća

Većina sportske odjeće tehnološki je prilagođena jakom znojenju tj. upija znoj s kože i hladi vas tijekom fizičke aktivnosti. Omekšivač na njima ostavlja sloj koji ih sprječava u apsorbiranju tjelesnih tekućina.

3. Odjeća od nezapaljivih tkanina

Mnoga radna odjela s razlogom su napravljena od posebnih tkanina otpornih na požar – štite od vatre na mjestima gdje ste izloženi potencijalnom požaru. Ne tretirajte ih omekšivačem jer on negativno djeluje na njihovo svojstvo otpornosti na vatru i naposljetku ih čini zapaljivima.

4. Ručnici

Svi volimo mekane i mirišljave ručnike, ali omekšivač ih sprječava u njihovoj glavnoj funkciji – apsorpciji. Baš kao i kod sportske odjeće, omekšivač na ručnicima ostavlja tanak sloj “voska” zbog kojeg više ne upijaju vodu kako bi trebali. Uostalom, bez problema ih možete učiniti mekanima i bez upotrebe omekšivača, donosi Zadovoljna.hr.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close