NajaveVijesti

‘Tatra oko svijeta’: Češki avanturisti krenuli na trogodišnju eksprediciju, posjetit će i Hrvatsku

Na području trgovačkog centra Westgate Shopping City predstaviti će javnosti svoju ekspediciju

U spomen na projekt putopisaca iz 1987. godine – Tatra kolem světa (Tatra oko svijeta), ove godine skupina čeških avanturista krenula je na trogodišnju ekspediciju s ciljem obilaska zemaljske kugle. Jedna od prvih zemalja koju će posjetiti je Hrvatska te će na području trgovačkog centra Westgate Shopping City predstaviti javnosti svoju ekspediciju.
Više o projektu dostupno je na: http://tatrakolemsveta2.cz
  
Projekt “Tatra kolem světa 2” (Tatra oko svijeta 2) donosi izravnu poveznicu na čuvenu ekspediciju Tatre 815 GTC, koja se odvijala u drugoj polovici 80-ih godina 20. stoljeća.
 
„Tatra kolem světa 2“ (Tatra oko svijeta 2) projekt je za koji su odgovorna dva Čeha – Petr Holeček i Marek Havlíček i češka kompanija OverOland. Oba organizatora imaju veliko iskustvo putovanja i vožnje u ekstremnim uvjetima, a putovanje koje organiziraju bit će najveća ekspedicija na svijetu. 
 
Tatre će biti posebno pripremljene za ekspediciju i imat će dodatna mjesta rezervirana za one koji će se pridružiti ekspediciji u različitim fazama, kako bi postali dio nečega jedinstvenog. 
 
Organizatori su cijelu ekspediciju podijelili u četiri etape, između kojih će se vozilo brodom prevoziti s kontinenta na kontinent. Sudionici će posjetiti ukupno 68 zemalja. Prva etapa trajat će 9 mjeseci, tijekom kojih će tim prijeći oko 70 000 km i putovati kroz 22 zemlje. Cijelo putovanje započet će u Češkoj.
 
Prva etapa: Češka – Slovačka – Mađarska – Slovenija – Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora – Albanija – Makedonija – Grčka – Bugarska – Turska – Gruzija – Armenija – Azerbejdžan – Iran – Turkmenistan – Uzbekistan – Tadžikistan – Kirgistan – Kazahstan – Mongolija – Rusija

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close