BlogIzdvojeno

TITANIK-STRANKA Je li Marija Puh svojim odlaskom potpisala potpuni potop HNS-a?

Još jedna istaknuta članica napustila je Hrvatsku narodnu stranku

Dragi moji čitatelji, kako je krenulo s odlascima iz HNS-a, u toj bi stranci uskoro mogla ostati samo Tri kralja – ministar graditeljstva i prostornog uređenja te potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, Ivan Vrdoljak i Matija Posavec – s time da za Vrdoljaka ne bih stavljala ruku u vatru, taj malo odlazi, pa dolazi…

Ovo što se događa po pitanju odlazaka članstva iz spomenute stranke stvarno je sada već postalo malo zabrinjavajuće te u najmanju ruku poražavajuće za jednu stranku.

Ode i Puhica…

Prošli tjedan pisali smo o tome kako bi Štromar išao sam na izbore, a svaki dan mu netko ‘kidne’ iz stranke.

>> Štromar bi išao sam na izbore, a svaki dan mu netko ‘kidne’ iz stranke

Nije prošlo tjedan dana, kad eto još jedna uvažena persona iz redova HNS-a napušta brod koji tone. Radi se o saborskoj zastupnici Mariji Puh, ujedno i potpredsjednici Hrvatske narodne stranke.

Puh iz stranke izlazi jer nije zadovoljna brzinom i projektima koji su bili upereni prema Zagorju, a u Saboru će dalje nastaviti kao nezavisna zastupnica.

Zbog sličnog je razloga iz stranke prošli tjedan otišao i njezin kolega, Anđelko Topolovec, a po političkim kuloarima šuška se da se Puh, baš kao i Topolovec, ‘seli’ u Bandićevu stranku.

Ne puca samo u Krapinsko-zagorskoj županiji

No, ako ste mislili da je susjedna Krapinsko-zagorska županije jedina gdje ‘pucaju’ šavovi HNS-a, prevarili ste se. HNS je na klimavim nogama i u Međimurskoj županiji, a gore pak se šuška kako njihov župan prelazi u redove Reformista.

Ako i ako dođe do toga, stranka si slobodno može potpisati potpunu političku propast. Realno, za to su krivi sami. Ništa nisu napravili, a zbog fotelja u Vladi svojim su glasačima zabili nož u leđa priklonivši se vladajućoj koaliciji, odnosno promijenivši svoj politički smjer.

I zašto da onda ljudi glasaju za njih? Nemaju razloga, a očito i njihovi visokopozicionirani članovi nemaju više afiniteta ostajati u stranci. Da je otišao jedan član, možda se ne bi digla prašina, no baš svaki tjedan po jedan…eh, tada je i malom djetetu jasno da nešto u cijeloj priči ne štima.

Ostali su Ivanec, Lepoglava i Maruševec

Ono što je u županiji ostalo relativno pristojno od HNS-a je sitno, lokalno, na teritoriju manjih gradova ili općina.
Prvi primjer je Grad Ivanec, gdje Batinić još uvijek drži konce te se ne da tako lako s pozicije čelnog čovjeka grada. Interesantno, no Milorad Batinić jedna je od rijetkih osoba iz HNS-a koja nešto radi, a primjer je trenutno stanje u Gradu Ivancu koji je već neko vrijeme, kao i njegovo šire područje, pretvoren u veliko gradilište.

To je možda i jedini recept za ostanak HNS-a na političkoj sceni. Batinić, izgleda, to jako dobro zna te još bolje koristi, pa sad kad malo bolje razmislimo, možda je Štromar upravo kod njega trebao na ‘instrukcije’ kada mu je visila fotelja čelnog čovjeka Varaždinske županije. A možda i nije, ovako je, barem za njega, ispalo i bolje.

Dobar se posao radi i u Općini Maruševec gdje je općinski načelnik Damir Šprem iz kaosa uspio općinu dovesti do jedne od najtransparentnijih što se financija tiče, a i u ostalim segmentima napravila su se čuda i čudesa. Maruševec za jedno malo mjesto pršti od zanimljivih manifestacija, podržava se i rad udruga što na koncu prema van odašilje lijepu sliku o mjestu.

U tom kontekstu, valja spomenuti i Grad Lepoglavu, čiji gradonačelnik Marijan Škvarić tiho i samozatajno marljivo radi kako bi se Lepoglava, ali i njezino šire područje, dobro i skladno funkcionirali. I mora se priznati, bez obzira na to što možda ponekad zapne, Škvarić u konačnici odlično odrađuje svoj posao.

Da je Vrdoljak znao, ne bi se rugao Titanik-Vladi

Početkom 2017., čelni čovjek HNS-a Ivan Vrdoljak, rugao se Vladi prozvavši je Titanik-Vladom.
Karma je jako zeznuta stvar, a Vrdoljak očito na to nije računao kada je HNS gurnuo u vladajuću koaliciju, pa se nakratko i povukao iz politike ostavivši ‘prljavi veš’ Štromaru na leđima.

Kasnije, kada je HNS uskočio u vladajuće fotelje, odnosno u vladajuću koaliciju, neki su se članovi stranke pravdali da je santa leda u kontekstu Titanik-Vlade zapravo bila Most.

U konačnici, Vrdoljaku se vratila ta izjava i to tako da je jedini Titanik današnjice, odnosno brod koji tone i samo mu malo fali da ne potone njegova stranka. Titanik-stranka. Titanik-HNS.

Tko preživi, pričat će, no pitanje je koliko će se narančasti još dugo držati na političkom životu

IZJAVA O ODRICANJU ODGOVORNOSTI: Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u blogu su autorovi i ne predstavljaju stavove portala sjeverni.info.

Tags

Povezani Članci

Close