Foto vijestLokalno

Toplički vatrogasci pokaznom vježbom potvrdili spremnost: U 90 minuta pokazali svoje sposobnosti! Pogledajte

Šest dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Varaždinskih Toplica

Šest dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Varaždinskih Toplica, uspješno je odradilo javnu vatrogasnu pokazno-taktičku vježbu. Vježba je održana u nedjelju, 2. lipnja, na području prigradskog naselja Leskovec, a trajala je oko 90 minuta.

Cilj vježbe bio je provjera djelovanja cijelog sustava u slučaju nastanka incidenta. Provjera učinkovitosti sredstava za uzbunjivanje i dojavu, provjera i upotreba opreme sa svrhom uvježbavanje ljudstva i stjecanja rutine pri gašenju požara i spašavanju života i imovine. Željeli smo potvrditi organiziranost, opremljenost te mogućnost pojedinih DVD-a za izvođenje samostalnih vatrogasnih intervencija – izvijestio je Mario Karafin, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica.

U vježbi su sudjelovali članovi DVD-ova: Leskovec, Greščevina, Tuhovec, Donja Poljana, Varaždinske Toplice i Vrtlinovec te kao gosti članovi DVD-a Veliki Bukovec.

Zadaci su postavljeni u više segmenata: požar divljeg deponija, spašavanje ozlijeđene osobe s kata gospodarskog objekta, požar šume, spašavanje unesrećene osobe s kata gorućeg stambenog objekta i požar otvorenog prostora. Mogu potvrditi da su svi zadaci uspješno obavljeni, a detaljna analize pokazne vježbe izvršit će se na sljedećoj sjednici zapovjedništva Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica – zaključio je zapovjednik Karafin.

U vježbi je sudjelovalo 30 vatrogasaca, tri kombi vozila, dvije cisterne, navalno vozilo te vozilo s vatrogasnim ljestvama.

Tags

Povezani Članci

Close