InfoKulturaLokalno

TRADICIJA U nedjelju se održavaju “Ivanečki rudarski dani” – proslavite spomendan svete Barbare i kušajte zaboravljena jela

Organizira se i 'Rudarski domjenak' u dvorani župnog dvora, uz prezentaciju i degustaciju starih, autohtonih tradicijskih jela

U nedjelju će se Ivancu, u organizaciji Turističke zajednice grada Ivanca održati tradicionalna kulturno-turistička manifestacija ‘Ivanečki rudarski dani’, čime će se ujedno i proslaviti spomendan sv. Barbare, zaštitnice rudarstva i rudara.

Članovi povijesne postrojbe Ivanečke rudarske čete, Udruge “Maska” i Udruge građana Prigorec, okupit će se do 17 sati i 20 minuta ispred Župne crkve Svete Marije Magdalene u Ivancu, dočekivati posjetitelje, građane, živuće rudare i članove njihovih obitelji pod svjetlima baklji te ih uvesti u Crkvu, gdje će u 18 sati biti služena sveta misa.

Po završetku misnog slavlja planirano je zajedničko fotografiranje, a za 19 sati organizira se i ‘Rudarski domjenak’ u dvorani župnog dvora, uz prezentaciju i degustaciju starih, autohtonih tradicijskih jela u ponudi hotela “Orion”, Udruge “Maska” i Udruge građana iz Prigorca.

Organizatori pozivaju građane, posebice živuće rudare i njihove obitelji da se pridruže programu ‘Ivanečkih rudarskih dana’.

Suorganizator je Udruga ‘Ivanečki vitezovi’, a manifestacija se provodi uz pokroviteljstvo Grada Ivanca, te uz podršku Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Varaždinske županije.

Povezani Članci

Close