Crna kronikaHrvatskaIzdvojenoVijesti

TRAGEDIJA ! Ribiči na Dravi pronašli mrtvo tijelo u raspadljivu stanju:Riječ je o nestaloj 60-godišnjakinji

Prije nekoliko godina pokopali kćer, a sad je u Dravi izgubio suprugu!

Mrtvo tijelo A. Farkaš iz Virja pronađeno je u petak oko 11 sati u rijeci Dravi nedaleko od mosta u Repašu. Leš dotad nepoznate osobe pronašli su dravski ribiči koji su odmah pozvali policiju.

Usporedno, za A. Farkaš, čiji je nestanak prijavljen u četvrtak, rijekom Dravom čamcem su tragali pripadnici koprivničke stanice Hrvatske gorske službe spašavanja. Pronalaskom mrtvog tijela tužno je završena njihova potraga, piše Podravski.

Premda je službeno nestanak prijavljen u četvrtak, A. je, kako se navodi na internetskoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba, od kuće otišla u ponedjeljak 6. srpnja. Zašto je policiji nestanak prijavljen tako kasno možda objašnjava činjenica da je A. i prije znala na nekoliko dana napustiti dom, ali se vratila. Vjerojatno su svi mislili da će i ovaj put biti tako, no grdno su se prevarili.

“Pronašli smo mrtvo tijelo, zbog kratke kose i činjenice da je bilo nama okrenuto leđima koje je očito voda napuhula, pomislili smo da je riječ o muškarcu. Tako smo i prijavili, no na kraju se ispostavilo da je riječ o ženi. ‘Zadregnula’ se za drvo i poprečno granje koje su valjda dabrovi zasjekli za svoju branu. Da nije bilo tako, nesretnu bi ženu možda tek pronašli kod ustave na Terezinom polju” rekao je ribič koji je s kolegom pronašao mrtvo tijelo.

” Prizor je bio užasan, tijelo se počelo raspadati ” ispričao je drugi dravski ribič.

” Na mjestu događaja obavljene su očevidne radnje te je utvrđeno da je pronađeno mrtvo tijelo nestale A. Farkaš rođene 1960. godine čiji je nestanak prijavljen 9. srpnja. Tijelo je prevezeno na odjel Patologije Opće bolnice Koprivnica, gdje će se po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu obaviti obdukcija te dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu” priopćila je Dijana Žagar, glasnogovornica PU koprivničko-križevačke.

I susjede A. Farkaš šokirala je vijest o utapanju. Kako je dosta često znala otići od kuće i susjedi su, kao i njen suprug, bili uvjereni da će se vratiti.

Porijeklom je iz Zagorja pa smo mislili da je možda otišla u rodni zavičaj. Ni nama ni na kraj pameti nije bilo da bi mogla otići do rijeke Drave. I nas je potresla njena smrt” ispričali su za Podravski susjedi dan nakon tragedije.

Tragični događaj, dodaju oni, teško je pogodio njenog supruga jer su prije nekoliko godina u tragediji izgubili i kćer.

“Susjed se teško nosi s novom tragedijom i teško će prebroditi činjenicu da je osim kćeri zauvijek izgubio i suprugu. Teško je riječima opisati bol koju proživljava nakon još jedne obiteljske tragedije” rekli su nam susjedi nesretne obitelji.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close