InfoLokalno

TRAKOŠĆAN 2019 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije okupio 500 sudionika iz Hrvatske i Slovenije – priređen opsežan program

Središnji dio bilo je nordijsko hodanje i pješačenje na rutama oko Trakošćanskog jezera, prema izboru hodača na deset, pet ili dva i pol kilometra

Trakošćan – U prigodi obilježavanja Svjetskog dana voda, a u svrhu popularizacije nordijskog hodanja i promocije prirodnih ljepota, povijesnih zanimljivosti i tradicije bisera Hrvatskog zagorja, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina u subotu je u Trakošćanu organizirala 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije pod nazivom TRAKOŠĆAN 2019.

 

Foto: Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina

U suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja, za više od 500 sudionika iz sedam županija i grada Zagreba te iz slovenske Udruge Drava pripremljen je cjelodnevni program.

Središnji dio bilo je nordijsko hodanje i pješačenje na rutama oko Trakošćanskog jezera, prema izboru hodača na deset, pet ili dva i pol kilometra.

udionici Festivala imali su prigodu posjetiti i dvorac Trakošćan s njegovim muzejskim postavom.

Foto: Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina

Dobrodošlica je izrečena na bednjanskom govoru, a potom su se obratili direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini te predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja Davorin Antonić, koji veliki odaziv očekuju i na buduće festivale nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije.

U Trakošćanu je bila i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, koja je odnedavno i nordijska hodačica.

Foto: Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina

Varaždinska županija odlučila je podržati ovu manifestaciju, a odaziv sudionika u Trakošćan svjedoči da smo prepoznali interes za sve popularnije nordijsko hodanje. Ovo je apsolutno pogođena manifestacija i predstavlja novu nišu dodatne turističke ponude Varaždinske županije. Niti jedna županija to nije organizirala na ovakav način, a ovo je tek naš prvi festival. Planovi su veliki i želimo da Varaždinska županija bude točka nordijskog hodanja za Hrvatsku i za ovaj dio regije“, rekla je Martinčević.

Na 1. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije pozvali smo nordijske hodače, ali i šetače. Pripremili smo za njih rute različite duljine, a svi su mogli uživati u prirodnim ljepotama okolice dvorca Trakošćan. Spojili smo dvije stvari – nordijsko hodanje kao sve popularniju fizičku aktivnost koja odgovara svima te prekrasan ambijent bisera Hrvatskog zagorja. U potpunosti smo uspjeli, a to su nam potvrdili i naši gosti na prvom festivalu. To nam daje motiva da nastavimo“, kazala je predsjednica Udruge Drava Katica Kalajdžija, koja poziva zainteresirane u školu nordijskog hodanja koju redovito organiziraju te na zajedničke tjedne treninge.

Zainteresirani se mogu javiti na unhip.drava@gmail.com ili na broj 091-523-6684.

Tags

Povezani Članci

Close