VijestiZabava

Tražite idealan poklon za mlade ljude: Psihoterapeutkinja otkrila čemu se najviše vesele!

Iznenadit će vas njihov odabir!

Tess Brigham je psihoterapeutkinja iz San Francisca i life coach. Ima više od 10 godina iskustva u polju i prvenstveno radi s milenijalcima i njihovim roditeljima.

Za CNBC Make It je opisala kako je zadnjih nekoliko mjeseci pitala svoje pacijente u dvadesetim i tridesetim godinama – što im je na popisu želja ove godine.

‘Dobila sam razne odgovore – novac, Apple Watch, AirPods, poklon kartice, esencijalna ulja, avionsku kartu za Bali. No više puta se pojavila i jedna iznenađujuća stavka: planer.

Zašto je to savršen dar za milenijce

Planer? Stvarno?! Nije li to tako … klišej?

Ustanovila sam da mlade ljude najviše muči što moraju  birati između previše mogućnosti: “Imam previše izbora. Što da odaberem? Previše imam stvari za napraviti. Čemu trebam dati prioritet? Bojim se da ću donijeti sve pogrešne odluke.”

Da, umor od odlučivanja stvarna je stvar, posebno u svijetu koji nas preopterećuje informacijama i vrši neizmjerni pritisak na nas da uspijemo. Pokušati učiniti pravu stvar ili pokušati učiniti sve odjednom može biti stresno i često dovesti do izgaranja.

Tu u igru dolazi planer, a ne govorim o vrsti koja vam omogućava da samo zapisujete podsjetnike za rođendan i svaki zadatak koji mislite da trebate obaviti. Planer je najučinkovitiji kada se uspostavlja red, smjer i jasnoća o vašim ciljevima i onome što stvarno želite ostvariti.

Za milenijce, to je savršen alat za pomoć u rješavanju složenog nereda modernog života.

 

Tags

Povezani Članci

Close