SportVijesti

TRČANJE Ivica Plantak i Martina Bezek pobjednici dulje, a Saša Horvat i Ana Dobša kraće utrke 1. kola 9. Kros lige „Globetka 2020“

Već u prvom kolu 'srušen' rekord Lige po broju sudionika - 277

Utrkama 1. kola u u Čakovcu je započelo 9. izdanje Cross lige Globetka, jedne od najbolje organizirane i najmasovnije u Hrvatskoj.

Na dvije trkačke i hodačkoj utrci duljina 3600 i 7800 kilometara nastupilo je ukupno 277 trkača i trkačica, što je novi rekord lige.

Pobjednik utrke na 7800 metara u konkurenciji 125 trkača bio je Ivica Plantak iz Trkačkog kluba Ivančica, čiji su članovi Vjekoslav Vorih i Božidar Željezić osvojili sedmo, odnosno 34. mjesto.

Prvo mjesto u konkurenciji žena osvojila je Martina Bezek iz Atletskog kluba Međimurje. Među 134 natjecatelja i natjecateljice na 3,6 kilometara dugoj utrci slavili su Saša Horvat kod muškaraca i Ana Dobša u konkurenciji žena, oboje iz Atletskog kluba Međimurje, dok su među hodačima pobijedili Ira Branilović i Primož Meško.

Drugo kolo je na rasporedu je 3. ožujka.

Organizator llige je Atletski klub Međimurje, ukupno će imati osam kola, od čega pet kola u prvom (25.1. – 9.6.), te tri u drugom dijelu sezone (1.9.-14.11).

Startnina za sudjelovanje u svih 8 kola iznosi 100 kuna, a za svako pojedino je 20 kuna po sudioniku.

Foto: AK Međimurje

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close