IzdvojenoMagazinNajmlađiPolitikaVijesti

TREĆA SREĆA ZA HDZ: HDZ-ovka na čelu ivanečkog Dječjeg vrtića

Imenovanje bi bila svojevrsna potvrda da HDZ "drži štangu" HNS-u

Milena Golubić, potvrdi li takvu odluku Upravnog vijeća Dječjeg vrtića „Ivančice” u Ivancu i Gradsko Vijeće Ivanca, bit će nova ravnateljica ove ivanečke predškolske pedagoške ustanove.
Budući da je Milena Golubić HDZ-ov gradski vijećnik, i na nedavnim izborima stranačka kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, iako službeno u Gradu Ivancu i nisu u koaliciji, imenovanje bi bila svojevrsna potvrda da HDZ “drži štangu” HNS-u, osim na nacionalnoj i na ivanečkoj gradskoj razini.
U “dobro obaviještenim krugovima” već se postavlja i pitanje, ostalih funkcija koje sada “drži” SDP kao dugogodišnji koalicijski partner HNS-a u Ivancu, a koje bi u nekoj skoroj budućnosti mogle “prijeći” u HDZ.
Inače, do sada su provedena dva “neuspješna” natječaja za izbor ravnatelja Dječjeg vrtića Ivančice u Ivancu, a budući da na njima nije potvrđen izbor niti imenovanje kandidata koji su po političkoj vokaciji stizali iz redova SDP-a, odnosno iz HNS-a, u gradskim kuloarima imenovanje HDZ-ove Milene Golubić potvrda je koalicije HNS-a i HDZ-a na lokalnoj razini. Već se po kuloarima i nagađa o imenu novog gradskog vijećnika iz redova HDZ-a, budući da Milena Golubić po svojoj novoj funkciji više neće moći biti gradski vijećnik.
Nakon trećeg raspisanog natječaja, odluku o novom ravnatelju na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo s 4 glasa za i jednim protiv Upravno vijeće Dječjeg vrtića. Takvu odluku proslijedit će Gradskom vijeću Ivanca na konačno prihvaćanje, budući da je imenovanje ravnatelja u nadležnosti grada Ivanca kao osnivača ustanove.
Osim što je gradski Vijećnik, Milena Golubić i dugogodišnja je  odgajateljica u Dječjem vrtiću „Ivančice”, na čijem je čelu, kao ravnateljica već i provela dva mandata.
Do potvrde imenovanja i preuzimanja dužnosti, ivanečki će Dječji vrtić, prema nedavnoj odluci Gradskog vijeća Ivanca voditi dosadašnja ravnateljica Suzana Divjak iz kvote SDP-a.

Povezani Članci

Close