Crna kronikaVijesti

Tri prometne nesreće na cestama PU međimurske: Ozlijeđen vozač i vozačica, a ovo su greške koje su prethodile nesrećama!

Budite uvijek na oprezu!

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Ujedno, evidentirane su i dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod jednog sudionika. Mladom vozaču osobnog automobila, rođenom 1996. godine, koji je skrivio prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom u nedjelju, 23. lipnja oko 21 sat u Hlapičini, izmjerena je koncentracija od 1,64 promila.

Dok se jučer, 23, lipnja 2019. godine oko 18:20 sati u Čakovcu na raskrižju Zagrebačke ulice i ulica Elizabete i Geze Legenstein te Elemera Vajde dogodila prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Trideset i dvogodišnja vozačica Peugeot 307, čakovečkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Ulicom Elizabete i Geze Legenstein, dolaskom do raskrižja sa Zagrebačkom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, vozilom je ušla u raskrižje zadržavajući smjer kretanja prema Ulici Elemera Vajde. Pritom je oduzela prednost prolaska Škodi Octaviji, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je Zagrebačkom ulicom upravljao 53-godišnji vozač. Uslijed siline udara Škoda je odbačena izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udarila u prometni znak (“obilježeni pješački prijelaz”).

Ozlijeđeni vozači vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni. Zbog obavljanja očevida promet spomenutim raskrižjem od 18:38 do 19:23 sati bio je zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.

Vozačica Peugeota prekršajno će se sankcionirati sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priopćili su iz PU međimurske.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close