Novosti iz županijaVijesti

U Brodsko-posavskoj županiji četvero novooboljelih, svi došli iz inozemstva

Sve četiri osobe su srednje životne dobi i s blagim simptomima, rekao je ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić

Nakon što je izviješteno kako je u Osijeku od koronavirusa oboljelo dijete, iz Brodsko-posavske županije stiže informacija o četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom – dvoje su povratnici iz Njemačke i dvoje iz Švedske, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Sve četiri osobe su srednje životne dobi i s blagim simptomima, rekao je ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić.

Pozivaju poslodavce da jave Stožeru, ako vraćaju radnike iz inozemstva

Dvoje od njih su stigli iz Njemačke, a dvoje su iz skupine od ukupno 15 osoba koje su se u četvrtak iz Švedske vratile u Hrvatsku. Prema riječima ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitkovića za 12 od 15 povratnika iz Švedske nalazi su negativni, dok se za jednu osobu ponavlja testiranje uzoraka,

Testiranje i povrat radnika iz Švedske obavljen je u koordinaciji županijskog stožera civilne zaštite i tvrtke Đuro Đaković Montaža, koja je poslodavac radnika.

Načelnik županijskog Stožera Stjepan Bošnjaković u petak je pozvao i druge poslodavce koji iz inozemstva vraćaju kući svoje radnike da se jave Stožeru kako bi njihov povratak bio koordiniran s ciljem izbjegavanja po zdravlje štetnih posljedica kako za same radnike tako i za njihove obitelji.

Nitko na respiratoru

– U slavonskobrodskoj bolnici trenutno je šest pacijenata pozitivnih na koronavirus, od toga dva imaju srednje tešku kliničku sliku. Nitko od pacijenata nije na respiratoru – izvijestio je ravnatelj bolnice Josip Samardžić.

Novinari su Samardžića pitali i o navodnom zahtjevu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za povratom sredstava, jer bolnice u proteklom periodu nisu radile uobičajenim punim kapacitetom. Samardžić je rekao kako o takvom zahtjevu ima informaciju samo iz medija, te da na adresu slavonskobrodske bolnice on nije stigao. Samardžić kaže kako je od Ministarstva zatražen popis troškova vezanih uz koronavirus, te se očekuje da će ministarstvo i ove troškove pokriti.

U Brodsko-posavskoj županiji do sada je pozitivan nalaz na koronavirus imala 41 osoba, jedna osoba koja je bila onkološki bolesnik je preminula.

(Hina)

Tags

Povezani Članci

Close