IzdvojenoVijesti

U DVA DANA POVUČENA TRI PROIZVODA: Potencijalno su opasni, provjerite da ih niste upravo vi kupili

Od početka ove godine s tržišta povučeno 47 proizvoda

Sve su češća povlačenja proizvoda s polica trgovina pa su tako u  posljednja dva dana s hrvatskog su tržišta povučena tri prehrambena proizvoda potencijalno opasna za ljudsko zdravlje.

Prvi je bio Aseeel maslac od povrća, u pakiranju od jednog kilograma i podrijetlom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u kojem su pronađene povećane količine masnih kiselina. Spomenuti su proizvod na tržište plasirale “Middle East Trgovine” iz Zagreba.

Drugi proizvod je konzerva s tuna komadima u biljnom ulju, turskog proizvođača, u kojoj je analizom otkrivena povećana količina histamina, što može izazvati alergijske reakcije. Konzerviranu je tunu na naše tržište stavljala Mesna industrija “Braća Pivac”.

Posljednji proizvod koji je uklonjen s polica trgovina spada pod zdravu hranu, a riječ je o usitnjenim sjemenkama lana, u pakiranju od 200 grama. Proizvođač je “Alnatura”, a distributer tvrtka “Muller”. U sjemenkama je, inače, pronađena povećana količina cijanovodične kiseline, piše Slobodna Dalmacija.

Od početka ove godine s tržišta je, kako doznaje Slobodna iz Ministarstva poljoprivrede, povučeno 47 spornih proizvoda, o čemu su građani obaviješteni preko web stranica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Lani su, primjera radi, iz prodaje uklonjena 62 proizvoda.

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close