IzdvojenoVijesti

U Hrvatskoj 442 zaražene osobe koronavirusom: Obdukcija potvrdila da je muškarac iz Istre preminuo od COVID-a 19

Murter i Betina u potpunoj karanteni, na cesti postavljeni šiljci za bušenje guma

Za područja Murtera i Betine je proglašena karantena, nitko ne može ući niti izaći, a na cestu su postavljeni šiljci za bušenje guma u slučaju da netko pokuša izaći.

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite održava se u 17 sati, na njoj se objavljuju najnovije informacije o koronavirusu, a trebali bi biti poznati i nalazi obdukcije istarskog ugostitelja koji je preminuo prije tjedan dana, a koji je bio zaražen koronavirusom.

Na početku konferencije ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je objavio nove brojke U Hrvatskoj imamo 24 novozaražene osobe pa tako dolazimo do ukupnog broja od 442 zaražene osobe koronaviruom”.

Dodao je kako je muška osoba iz Istre preminula od COVID-a 19 što je potvrđeno obavljenom obdukcijom.

Broj osoba na respiratoru nije se mijenjao dok se jednoj osobi koja je na respiratoru stanje pogoršalo”, rekla je Alemka Markotić.

Izliječene su 22 osobe.

Što se tiče situacije u Vinogradskoj bolnici, gdje je više od 200 liječnika i medicinskih sestara u izolaciji, Capak je rekao da nema novih informacija. Upitan kakva je situacija u Osijeku, Capak je rekao da uvijek postoji opcija da druge bolnice u Hrvatskoj preuzmu pacijente..

Ministar Božinović komentirao je slučaj dvoje policijskih djelatnika koji su udaljeni iz službe te kazao da policija treba dati primjer. 

Markotić je komentirala i kritike da se ne provodi dovoljno testova.

“Dijagnostika je raditi test na osobama za koje procijenite da ima smisla raditi test, da ima simptome ili da je bila u kontaktu. Vi taj test morate znati i interpretirati na adekvatan način. Sve i da u Zagrebu ujutro testiramo svih 800.000 ljudi, bar bi njih 100.000 navečer imalo simptome. Sve i da tehnički možemo sve testirati, a to nitko ne može, koliko puta dnevno treba nekoga testirati? Za sve koji misle da trebamo testirati više, neka mi kažu po kojim kriterijima to treba raditi i ja ću rado to s njima raspraviti”, kazala je Markotić.

 

Tags

Povezani Članci

error: Content is protected !!
Close