LokalnoNekategoriziranoVijesti

U II. OŠ u Varaždinu potpisani ugovori o energetskoj obnovi u vrijednosti 14,6 mil. kn

Uštede u energiji kretat će se oko 40 posto

U petak su u II osnovnoj školi u Varaždinu potpisani ugovori o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade u vrijednosti 14,6 milijuna kuna.

Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Ernesta Habeka, Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok potpisao je ugovore s Danijelom Risekom iz Hidroinga te predstavnicima tvrtki koje će obavljati stručni i projektanstki nadzor Mariom Herakom uz Building doo i Zlatkom Šarulićem iz Studio Nexar doo. Radovi će se izvoditi 180 dana, a 50 posto troškova energetske obnove sufinancirani su zahvaljujući europskim kohezijskim fondovima. Uštede u energiji kretat će se oko 40 posto.

– Nakon šeste osnovne ovo je druga najveća škola u gradu koja ima i zvjezdarnicu. Škola se obnavlja energetski što je dosta opsežan posao. Dogovorili smo s izvođačima da krenu s unutrašnjim radovima kako bi se djeca u rujnu, nadamo se, mogla vratiti na nastavu. Ovime praktički zatvaramo ciklus obnove svih varaždinskih obrazovnih objekata. Dobili smo dobre ponude, od 12 ponuđača odabran je najpovoljniji a cijena je niža, što znači da smo dobro procijenili i napravili dobar natječaj – izjavio je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Čehok.

Školu izgrađenu 1928. godine pohađa 730 učenika u 32 odjela, a ima 80 zaposlenika.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close